robinhuud 274 Zgłoś robinhuud 274 Napisano 10 Lutego 2021 Pierwszą technikę wprowadzania klienta w maliny „na banderolę” opracował PZP w Kamiannej. O wczesnych ziołomiodach nie wspominam, bo były one robione uczciwie, dopiero potem towar się złajdaczył. Oprócz tradycyjnych bajerów: ziołomiodów i miodu kremowanego można klientowi wcisnąć miód niejasnego pochodzenia techniką miodu w proszku i jako kawior miodowy. Są to produkty pasieczne przetworzone, a więc SB odpada, ale RHD jak najbardziej. Tutaj trochę o miodzie w proszku (zapewne sproszkowana mieszanina miodów z różnych krajów sądząc po cenie): https://rafex.eu/miod-w-proszku-1-kg-p-16113.html Jest nadzieja, że pszczoły będą formować z niego obnóża, choć brak informacji, czy nadaje się do dokarmiania. Coś dla pszczelarzy - sferyfikatorów o zacięciu molekularnym – kawior miodowy (nie chodzi o jajeczka matki pszczelej). Komponenty apikawioru do kupna na Allegro. https://inspirowanesmakiem.pl/techniki-kuchni-molekularnej ikra z miodu: Techniki można łączyć: przykładowo ikra ze sproszkowanego ziołomiodu z banderolą gwarancji pochodzenia. Modne stały się piwa z miodem niejasnego pochodzenia. Można wymienione produkty rozpuszczać w piwie domowej roboty. Browar z kawiorem ze sproszkowanego wielkokwiatu – brzmi ciekawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 104 Zgłoś Atena 104 Napisano 10 Lutego 2021 Przyznam że interesujący ten "kawior" ale nie wiem co ów mag dodawał kiedy mówił "alginat natrii(?) " 2'56. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robinhuud 274 Zgłoś robinhuud 274 Napisano 10 Lutego 2021 Przegapiłeś we wcześniejszym linku alginian sodu: https://allegro.pl/oferta/alginian-sodu-100g-alginat-e401-od-agnex-9266447287?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_supermarket_produkty_spożywcze_supermarket_grocery&ev_adgr=Produkty+spożywcze&gclid=Cj0KCQiApY6BBhCsARIsAOI_GjYh0xWX-lPg7byVvmQb0SI-jEwbWehtDi6iQ8cS_nwFJ5VL8DNA_icaAlFXEALw_wcB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach