robinhuud 274 Zgłoś robinhuud 274 Napisano 20 Października 2023 Są kraje mleczkiem i miodem płynące, gdzie niepotrzebne są kraty odgrodowe, czerw wytrzymuje odsklepianie i wirowanie, patoki nie krupczeją i nikt nie zawraca sobie gitary stożkami przy rozlewaniu miodu. Gdzie dokarmia się pszczoły podczas pożytku. Uczmy się trzepania kasiory na mleczku i miodku - od profesjonalistów spoza UE. Nie słuchajmy miejscowych apietyków, bo przygnieceni miodem technicznym nie podniesiemy się z kolan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lech 68 Zgłoś lech 68 Napisano 21 Października 2023 Mają bardzo wysoki współczynnik przyjęcia larw i nie przywiązują wagi do wieku przekładanych larw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robinhuud 274 Zgłoś robinhuud 274 Napisano 21 Października 2023 To była szkoła otwocka. A to szkoła wołomińska. Tajwan - Francja. Co sądzicie o mieszaninie mleczek pochodzących i niepochodzących z krajów UE? Czy istnieje mleczko techniczne? Czy w Polsce i UE są jakieś normy na mleczko? Może warto wykorzystać tą lukę w prawie? Jak z ziołomiodami. Wszystko co nie jest zabronione jest dozwolone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robinhuud 274 Zgłoś robinhuud 274 Napisano 22 Października 2023 Na Tajwanie ramek się nie odsklepia, tylko wyrównuje nożem by wlazły do miodarki. Zbierany nakrop dehydratyzuje się mając gdzieś dojrzewanie miodu. Wiruje się z czerwiem, bo szkoda czasu. Tak uzyskany sztucznie zagęszczony nakrop miesza się w Polsce z niewielką ilością miodu pochodzącego z krajów UE i tak uzyskuje się wspaniałe mieszaniny wiecznych patok z krajów pochodzących i nie. Ale to już nie na Tajwanie... Polanka reklamuje stosowne zagęszczacze - dehydratyzatory na fb. Czy miód i sztucznie zagęszczony nakrop to to samo? Czy nie warto pomyśleć o dehydratyzacji ziołomiodów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach