Marek 1 Zgłoś Marek 1 Napisano 22 Kwietnia 2019 .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr 29 Zgłoś Piotr 29 Napisano 22 Kwietnia 2019 Jak już to chyba lepiej coś takiego youtube.com/watch?v=ZJHFO0sKMhI&t=213s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek 1 Zgłoś Marek 1 Napisano 23 Kwietnia 2019 ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robinhuud 274 Zgłoś robinhuud 274 Napisano 24 Kwietnia 2019 Marku, można korzystać z gładkiej węzy bez zarysu denek komórek. Można używać ramek bez węzy. Prostokątnych, trójkątnych i w postaci kijaszka snozowego. Można hodować też pszczoły w ulach bez ramek. Można wreszcie produkować miód bez uli. Chińczycy i niektórzy Polacy potrafią robić miod bez pszczół, matek, piwnic i Nicotów. Nie można zastąpić podręcznika dopytywaniem się o pierdoły na forum. Gdyby tak robiło więcej ludzi - forum się zablokuje i wielokrotnie zredunduje. Poza tym na naszym forum większość Twoich pytań ma już wielokrotnie odpowiedzi - wykorzystaj wyszukiwarkę. Podręcznik możesz częściowo zastąpić filmami z jutuba i audiobukami. Jak teraz zaczniesz dopytywać się o rapicid to się załamię. Ale kontynuuj Kolego, jesteś oryginalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjb 33 Zgłoś jjb 33 Napisano 24 Kwietnia 2019 zastanawiam sie nad tym gdybym zadrutował odlany plaster wosku, bez odbitych komórek. Nie mam do tego formy- nie zdazyłem jeszcze zrobić, wiec pomyslałęm ze mógłbym odlać zwykły płaski cienki plaster wosku i go zadrutować. czy pszczoły miałyby problem z odbudowaniem komórek na takim płaskim plastrze wosku? No i czy to by im jakoś pomogło czy utrudniło sprawe? Po prostu wypoziomuj ule i możesz dokładać po trosze ramki zadrutowane bez węzy, ramki z paskiem węzy od góry, ramki z kawałkiem plastra bez odbitych komórek i obserwuj. Dla niskich ramek możesz nie używać drutu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość daro Zgłoś Gość daro Napisano 24 Kwietnia 2019 Ale kontynuuj Kolego, jesteś oryginalny. Nie , to obecnie norma . Może ja i analfabeta ale w połowie , bo choć czytać umiem i dupy pierdołami nie zawracam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość marbert Zgłoś Gość marbert Napisano 25 Kwietnia 2019 Nie , to obecnie norma . Może ja i analfabeta ale w połowie , bo choć czytać umiem i dupy pierdołami nie zawracam . daro Nadchodzi głupota, wielką falą. Chyba nam już zchodzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek 1 Zgłoś Marek 1 Napisano 26 Kwietnia 2019 .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek 1 Zgłoś Marek 1 Napisano 26 Kwietnia 2019 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość daro Zgłoś Gość daro Napisano 26 Kwietnia 2019 Wiesz Kolego mnie władza ludowa nauczyła 3 rzeczy - pisać , czytać i liczyć . Robin twierdzi że z tym pierwszym to słabo , ale to jego władza była . Kup sobie https://www.olx.pl/oferta/5hodowla-pszczol-curylo-demianowicz-guderska-kirkor-CID751-IDedGZT.html#3a29e58b90 wyjdzie to ze 45 pln . Przeczytaj i wtedy swoje niejasności tu rozjaśniaj . Zawsze mnie dziwi że ledwo kupi pszczoły a już chce matki wymieniać i je hodować a starej w ulu nie potrafi znaleźć i nawet nie wie gdzie szukać. Pszczoły uczą pokory jak jej nie masz lub nie chcesz mieć to kup lepiej sobie króliki . Będzie lepiej dla wszystkich . Ja kupiłem sobie książkę - Pszczelnictwo za 200 pln czatowałem na nią 3 lata bo dalej głupi jestem . Podstawy są w książkach nie na forach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach