Bartek_K 4 Zgłoś Bartek_K 4 Napisano 18 Kwietnia 2019 Na co dzień pracuję w doradztwie rolnym i posiadam uprawnienia doradcy rolnośrodowiskowego co daje mi możliwość tworzenia planów rolnośrodowiskowych. Część pszczelarzy wysiewa dla pszczół grykę lub nostrzyk biały lecz nie wszyscy wiedzą że można otrzymać do nich dodatkowe dopłaty. Więcej szczegółów opisałem w artykule. https://pasieka24.pl/index.php/pl-pl/pasieka-czasopismo-dla-pszczelarzy/171-pasieka-1-2019/1884-dodatkowe-wsparcie-dla-pszczelarzy Zainteresowane osoby zapraszam do kontaktu, odpowiem na pytania, mogę również wykonać niezbędną dokumentację do takiego wniosku. 2 Atena i Piotr_S dodali reakcje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jokaz 102 Zgłoś jokaz 102 Napisano 19 Kwietnia 2019 Bartku, bardzo cenna informacja. Szczególnie dla rolników. Postaram się i ja rozpropagować ją wśród swoich pszczelarzy. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 109 Zgłoś Atena 109 Napisano 19 Kwietnia 2019 Bartku, bardzo cenna informacja. Szczególnie dla rolników. Postaram się i ja rozpropagować ją wśród swoich pszczelarzy. Pozdrawiam Informacja jest na tyle cenna że należałoby ją nagłośnić również we Wrocławiu 23.04. Zapewne wielu rolników mogłoby się zainteresować możliwością zmiany struktury upraw, szczególnie w jakichś niewielkich gospodarstwach lub zagospodarować to co dziś leży odłogiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek_K 4 Zgłoś Bartek_K 4 Napisano 19 Kwietnia 2019 Gdyby ktoś miał pytania to można pisać bartekkolacz@onet.eu Można również pisać pytania na forum to od razu będę mógł odpowiedzieć dla szerszej grupy pszczelarzy. Przyznam się że sam namówiłem kilku rolników w okolicy którzy uprawiali pola "tylko dla dopłat" 1 Atena dodał reakcję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robinhuud 274 Zgłoś robinhuud 274 Napisano 19 Kwietnia 2019 Spróbujcie wziąć na ambit Grześka Bardowskiego. Przepraszając za opryski w południe (11 minuta) obiecał zrobić film o pszczołach i pszczelarzach. Niech coś wyreżyserzy o nostrzyku i gryce na ugorach. Ma zdecydowanie więceszą publikę niż czytelnicy forum, PP i Pszczelarstwa razem wziętych i to jest publika na temat. Ostatecznie to wasza parafia Dolnoślązacy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość marbert Zgłoś Gość marbert Napisano 20 Kwietnia 2019 Dla rolnika rzeczowa i profesjonalna informacja . ( kiedy wejdziemy na stronę PLW i powiatami zobaczymy jak warroza sobie poczyna? , Tak jest u naszego zachodniego sąsiada). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WujekHalemba 0 Zgłoś WujekHalemba 0 Napisano 9 Stycznia Witam wszystkich użytkowników, jako rolnik-pszczelarz amator chciałem posiać kilka ha nostrzyka dwuletniego. Siać i tak mam zamiar ale chciałbym przynajmniej cześć kosztów sobie odbić dzięki dopłatom, jak narazie ponoszę same koszty, orka, wapno, rozsiewanie, siew, koszt nasion.. ten temat z 2019 i pewnie już nie aktualny bo co chwile można usłyszeć o nowych rodzajach dopłat czy w 2024 istnieją jakieś programy dopłat do nostrzyka dwuletniego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr 29 Zgłoś Piotr 29 Napisano 12 Stycznia https://www.gov.pl/web/arimr/platnosc-do-roslin-pastewnych-2024 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
faustynaPe 2 Zgłoś faustynaPe 2 Napisano 16 Stycznia W dniu 18.04.2019 o 09:20, Bartek_K napisał: Na co dzień pracuję w doradztwie rolnym i posiadam uprawnienia doradcy rolnośrodowiskowego co daje mi możliwość tworzenia planów rolnośrodowiskowych. Część pszczelarzy wysiewa dla pszczół grykę lub nostrzyk biały lecz nie wszyscy wiedzą że można otrzymać do nich dodatkowe dopłaty. Więcej szczegółów opisałem w artykule. https://pasieka24.pl/index.php/pl-pl/pasieka-czasopismo-dla-pszczelarzy/171-pasieka-1-2019/1884-dodatkowe-wsparcie-dla-pszczelarzy Zainteresowane osoby zapraszam do kontaktu, odpowiem na pytania, mogę również wykonać niezbędną dokumentację do takiego wniosku. Cześć! Bardzo ciekawe informacje, dziękuję za podzielenie się. Z chęcią zapoznam się z artykułem – takie wsparcie może być cenne dla wielu pszczelarzy. 1 robinhuud dodał reakcję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach