wwasyl59 0 Zgłoś wwasyl59 0 Napisano 28 Września 2018 Witam, najpierw podziękuje za przyjecie do waszego grona. Przy tej okazji mam pytanie, mam możliwość kupienia dyfuzora , czy ktos z Was ma jakies doświadczenie w tym temacie, jakie stosujecie proporcje zwłaszcza k.szcz , jak sprawuje sie urządzenie. Wiem ze na stronie producentów sa przepisy, kilku nawet sie wypowiada na YT , ale to sa raczej ogólniki. Dzieki za wszelkie info. pozdrawiam Wiesiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
an500 8 Zgłoś an500 8 Napisano 29 Września 2018 Sprawdza sie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baru 82 Zgłoś baru 82 Napisano 29 Września 2018 Przy przestrzeganiu zasad korzystania sprawne urządzenie ,nie odważyłem się jeszcze stosować kwasu szczawiowego . Razem z dyfuzorem dają rozpiskę ,lub szukaj na ukraińskich stronach . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość daro Zgłoś Gość daro Napisano 29 Września 2018 http://medkarpat.com/archives/27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wwasyl59 0 Zgłoś wwasyl59 0 Napisano 30 Września 2018 Dzieki za info, jade kupic teraz to ustrojstwo, i zobacze jak sie to sprawuje. Pytanie czy Tymol mozna uzywac teraz w połaczeniu z kw.szcz poprzez ten dyfuzor i o tej porze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość daro Zgłoś Gość daro Napisano 30 Września 2018 Tymol + amitraza tak . Nafty przy poliuretanach styrodurach odradzam , bo zeżre ule. Podpałka parafinowa do grilla . Parafina medyczna, jak kto tam woli , też obleci. Po użyciu oczyścić poprzez przepuszczenie octu 5 % . I maska z filtrem A1 , jak kwasy twarzomaska ( pełna z ochroną oczu ) na litość . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baru 82 Zgłoś baru 82 Napisano 30 Września 2018 jak kwasy twarzomaska ( pełna z ochroną oczu ) na litość . Dlatego jeszcze się wstrzymałem z aplikacją kwasu .Polewanie w sumie jest te z spoko . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ostatni85 0 Zgłoś Ostatni85 0 Napisano 1 Lutego 2020 Czy można stosować np wodę zamiast Parafiny medycznej lub nafty oczyszczonej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość daro Zgłoś Gość daro Napisano 1 Lutego 2020 Do picia jak najbardziej i rozpuszczania kwasu szczawiowego . Potrzebny jest do rozpuszczenia - rozpuszczalnik . Są chemikalia rozpuszczalne w wodzie lub nie ew. tworzące zawiesinę . Amitraza , tymol nie rozpuszczają się w niej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ostatni85 0 Zgłoś Ostatni85 0 Napisano 8 Marca 2020 a czy te chemikalia z rozpuszczalnikiem w ulu nie wnikają głęboko w ramki, wosk, czerw itp czy to nie skaża pszczołom ich środowiska w gnieździe ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pszczółka Agata 62 Zgłoś Pszczółka Agata 62 Napisano 8 Marca 2020 Nawet sam tymol przedostaje się do wosku i zmienia jego własciwości chemiczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach