Marek 1 Zgłoś Marek 1 Napisano 1 Czerwca 2018 czy u kogos sie juz roja pszczoły? kiedy te rójki bedą wychodzić w tym roku? po lipie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjb 33 Zgłoś jjb 33 Napisano 1 Czerwca 2018 To zależy od rodziny. U mnie w tym roku jakoś się nastawiają na cichą wymianę.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karpacki 230 Zgłoś Karpacki 230 Napisano 1 Czerwca 2018 Już się roją. Prawie co dziennie ktoś dzwoni w sprawie ula, bo wielu dopiero wtedy go szuka , kiedy rójka na drzewie. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Borden 20 Zgłoś Borden 20 Napisano 2 Czerwca 2018 U mnie i w okolicy nastroje rojowe ustały w połowie kwitnienia akacji. Z uwagi na duża ilość nektaru fajnie ograniczyły się w czerwieniu. Zbiory akacji są wspaniałe, a pszczoły wróciły do normalnego zachowania. Gniazda czyste czerw w różnych fazach. Co da przedwcześnie kwitnąca lipa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baru 83 Zgłoś baru 83 Napisano 2 Czerwca 2018 Dużo pszczelarzy mówi że nie zauważyło nastroju rojowego . Miodny rok, albo coś innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjb 33 Zgłoś jjb 33 Napisano 9 Lipca 2018 No i u mnie nie chciały się roić... a u Was? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr_S 205 Zgłoś Piotr_S 205 Napisano 9 Lipca 2018 Absolutne zero. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KrystynaS. 2 Zgłoś KrystynaS. 2 Napisano 4 Czerwca 2022 Na drzewie wys. ok. 10 m wisi rój ( nie mój ). Czy możecie mi zasugerować coś, co by skłoniło pszczoły do osadzenia się w pustym ulu. W tej chwili pogoda deszczowa, więc tak szybko nie odlecą. Drabina, samochód strażacki z wysięgnikiem nie wchodzą w rachubę. Dojazd wykluczony. A może w takich warunkach pozostawić je samym sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 109 Zgłoś Atena 109 Napisano 4 Czerwca 2022 Miałem rójkę na wysokości którą ledwie mogłem sięgnąć końcem wędziska... Strząsnąłem ją dwa razy - wróciły... Po trzeci strząśnięciu osiadły na ziemi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czarg 169 Zgłoś czarg 169 Napisano 5 Czerwca 2022 18 godzin temu, Atena napisał: Miałem rójkę na wysokości którą ledwie mogłem sięgnąć końcem wędziska... Z wędką na pszczoły chodzisz? I myślisz, że je złowisz? 😂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 109 Zgłoś Atena 109 Napisano 5 Czerwca 2022 Widzę, że Twoja aktywność na portalu sprowadza się do złośliwości pod moim adresem. Czas na wizytę u ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bogust 0 Zgłoś Bogust 0 Napisano 5 Czerwca 2022 U mnie rok rojliwy ponad przeciętną.Kulminacja nastrojów rojowych 2-3 tydzień maja. Teraz już spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach