jokaz 105 Zgłoś jokaz 105 Napisano 17 Lipca 2025 https://umwd.dolnyslask.pl/urzad/aktualnosci/artykul/dolny-slask-wspiera-pszczelarzy-blisko-15-mln-zl-na-rozwoj-pszczelarstwa-w-regionie/?no_cache=1&cHash=bc887d26582d899c1a5aa3b65cefaee6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biuro.rpdop@op.pl 7 Zgłoś biuro.rpdop@op.pl 7 Napisano 18 Lipca 2025 Bardzo interesująca propozycja Urzędu Marszałkowskiego. Tylko obawiam się że mając doświadczenie w zaangażowaniu się prezesów związków pszczelarskich Dolnego Śląska inicjatywa wspaniała tylko ilu pszczelarzy zechce skorzystać z propozycji Urzędu Marszałkowskiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 133 Zgłoś Atena 133 Napisano 27 Września 2025 Jako współinicjator, przed ćwierćwiekiem, Dolnośląskiego Święta Miodu i Wina wszystkim uczestnikom; sprzedającym, kupującym oraz uczestniczącym w atrakcjach jakie oferują organizatorzy w ramach programów rozrywkowych życzę zadowolenia i pomyślności. Przyjezdnym, turystom i globtroterom miłego pobytu w tym urokliwym miasteczku. Szczególne życzenia przesyłam tym którzy wykorzystają imprezę do dyskusji o tym jakie sprawy należy poruszyć na zbliżającym się Kongresie Pszczelarskim organizowanym przez Urząd Marszałkowski, za cztery tygodnie, w Karpaczu. Atena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czarg 225 Zgłoś czarg 225 Napisano 27 Września 2025 Nasz antyczny współinicjator i kongresmen ante portas czuje się wciąż niedoceniony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 133 Zgłoś Atena 133 Napisano 27 Września 2025 Słowo "NASZ..." mnie podbudowało... Świadczy o jakiejś wspólnocie której się nie spodziewałem, co tam, nie śmiałem marzyć... 1 biuro.rpdop@op.pl dodał reakcję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 133 Zgłoś Atena 133 Napisano 13 Października 2025 Na stronach Urzędu Marszałkowskiego, od piątku, znajduje się informacja nt. Kongresu Pszczelarskiego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 133 Zgłoś Atena 133 Napisano 16 Października 2025 I MIĘDZYNARODOWY KONGRES PSZCZELARSKI we Wrocławiu Dodatkowe informacje 71 770 45 16 Skoro "Pierwszy" to znaczy że w perspektywie przewidziane są NASTĘPNE... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 133 Zgłoś Atena 133 Napisano 17 Października 2025 Program przeczytałem i... ... czekam na podsumowanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dads 8 Zgłoś dads 8 Napisano 17 Października 2025 To w zasadzie co jest jasne? Przy okazji poznaj Mijas Pueblo, sądzę że to miejsce atrakcyjne dla każdego. A już mieć tam nieruchomość to bajka 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jokaz 105 Zgłoś jokaz 105 Napisano 17 Października 2025 W dniu 16.10.2025 o 09:57, Atena napisał: I MIĘDZYNARODOWY KONGRES PSZCZELARSKI we Wrocławiu W Karpaczu, wedle plakatu promowanego. W zasadzie dobrze, że taki kongres się odbędzie ale osobiście nazwa jak i program jest nie trafimy. Nazwa, ponieważ nie ma tam ani jednego zagranicznego prelegenta. A program, to może w 20 % będzie tego o czym tu wiele lat się pisało i oczekiwało. Nawet pamiętam rozmowy telefoniczne które nakreśliły cel i znaczenie takiego kongresu. A teraz otwarte pytanie. Jaka dolnośląska organizacja pszczelarska lub kto z nazwiska uczestniczył w tworzeniu takiego harmonogramu Kongresu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 133 Zgłoś Atena 133 Napisano 17 Października 2025 Nie wiem!!! Wydaje mi się że urzędnicy... Pytać "u źródła" ... powtórzę nr telefonu 71 770 45 16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Borden 20 Zgłoś Borden 20 Napisano 20 Października 2025 W dniu 17.10.2025 o 14:18, jokaz napisał: Jaka dolnośląska organizacja pszczelarska lub kto z nazwiska uczestniczył w tworzeniu takiego harmonogramu Kongresu? A jaka organizacja została zaproszona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jokaz 105 Zgłoś jokaz 105 Napisano 20 Października 2025 Godzinę temu, Borden napisał: A jaka organizacja została zaproszona? To już wiemy, że kryterium zaproszenia na kongres było jedno. Kto pierwszy ten lepszy. Takie kryterium jest dobre ale wśród jednej organizacji, która rozsyła info do swoich członków. W wyżej wymienionym kongresie taka zasada nie powinna mieć miejsca, gdyż jest 9 organizacji które to nie otrzymały zaproszenia w jednym czasie. Cóż, pozostałe mi życzyć uczestnikom, wypracowania najlepszych rozwiązań służącym środowisku pszczelarskiemu na Dolnym Śląsku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robinhuud 274 Zgłoś robinhuud 274 Napisano 22 Października 2025 Jest jakiś program tej imprezy? To już dziś. https://umwd.dolnyslask.pl/obszarywiejskie/aktualnosci-wydzial-obszarow-wiejskich/artykul/zapraszamy-do-udzialu-w-i-miedzynarodowym-kongresie-pszczelarskim/?no_cache=1&cHash=3a137507f56db5d12a998965fcc4736b Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czarg 225 Zgłoś czarg 225 Napisano 23 Października 2025 W dniu 13.10.2025 o 15:38, Atena napisał: Na stronach Urzędu Marszałkowskiego, od piątku, znajduje się informacja nt. Kongresu Pszczelarskiego... Mocno zakamuflowana informacja, ale jest trzeba otworzyć pdf: https://umwd.dolnyslask.pl/fileadmin/user_upload/WROW/Dzial_Rolnictwa/2025_Kongres_pszczelarski/Program_Miedzynarodowy_Kongres_Pszczelarski.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Borden 20 Zgłoś Borden 20 Napisano 23 Października 2025 Już 14 października kiedy to informacja ukazała się na stronach innych niż Urzędu Marszałkowskiego, nie było miejsc. Naprawdę jestem zaskoczony jak dolnośląska brać pszczelarska obserwuje działania i informacje ze strony Urzędu Marszałkowskiego. 😄 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jokaz 105 Zgłoś jokaz 105 Napisano 23 Października 2025 8 godzin temu, Borden napisał: Już 14 października kiedy to informacja ukazała się na stronach innych niż Urzędu Marszałkowskiego, nie było miejsc. Naprawdę jestem zaskoczony jak dolnośląska brać pszczelarska obserwuje działania i informacje ze strony Urzędu Marszałkowskiego. 😄 Jednym słowem. Wykluczono z Kongresu ponad 93% samej społeczności pszczelarzy nie licząc innych zainteresowanych. To zdumiewające, że olbymia cześć pszczelarzy pochodzi z ZPZL i DZP. To wiedza na dzień dzisiejszy. Ps. Przez wiele lat Urząd Marszałkowski województwa dolnośląskiego mało robił dla pszczelarzy a tu taki prezent dla wybrańców. Przypomnę koszt uczestnictwa za jednego kongresmena😉 to 2000 tyś złotych z publicznych pieniędzy. Brawo! Uśmiechamy się!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jokaz 105 Zgłoś jokaz 105 Napisano 28 Października 2025 Jest już pierwsza analiza 1 Międzynarodowego Kongresu Pszczelarskiego w Karpaczu. Czy o to chodziło pszczelarzom? https://narodowywalbrzych.pl/blog/prywatny-folwark-urzedu-marszalkowskiego-wojewodztwa-dolnoslaskiego/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robinhuud 274 Zgłoś robinhuud 274 Napisano 28 Października 2025 Hmmmm. Ze złota, a skromne. https://www.momondo.pl/hotele/karpacz/Hotel-Golebiewski-Karpacz.mhd485636.ksp?r9ck=iq&gad_source=1&gad_campaignid=21710296316&gclid=CjwKCAjw04HIBhB8EiwA8jGNbWZY5f0li-hzQ5Vc0jbO4pkm-qhPO7VFnp8tDd8DPnZMK1ln7pAS7RoCyQQQAvD_BwE#rooms-section Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Borden 20 Zgłoś Borden 20 Napisano 29 Października 2025 Na zdjęciach nie widać aby tam było dużo osób. Wnioskuję że na tej sali byli tylko zainteresowani pszczelarze. Małżonki zwiedziły Karpacz W końcu do wykorzystania były pokoje dwuosobowe . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biuro.rpdop@op.pl 7 Zgłoś biuro.rpdop@op.pl 7 Napisano 29 Października 2025 Kongres pszczelarski zorganizowany przez Urząd Marszałkowski nie spełnił oczekiwań pszczelarzy. Byłem na kongresie wszystko widziałem i słyszałem. Merytoryczne przygotowanie kongresu było słabe. Jeden z prelegentów zachęcał do fałszowania miodu jak można wyprodukować polski miód manuka, drugi pokazywał jak przez sztuczną inteligęcję można zwiększyć sprzedaż produktów pszczelich i tym podobne bzdety. Przypuszczam że tematy na kongres nie były konsultowane z pszczelarzami. Na kongres wydano ogromne pieniądze a efekt kongresu jest taki sobie 1 Atena dodał reakcję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jokaz 105 Zgłoś jokaz 105 Napisano 30 Października 2025 Wychodzą kolejne perełki... Czy to prawda, że donos jednego z prezesów dolnośląskich związków pszczelarskich do Urzędu Marszałkowskiego stały się normą🤔 Pszczelarz, pszczelarzowi wilkiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jokaz 105 Zgłoś jokaz 105 Napisano 7 Listopada 2025 W dniu 30.10.2025 o 14:43, jokaz napisał: Wychodzą kolejne perełki... Jak się okazało, Urząd Marszałkowski popełnil faux pas. Jak się okazało, tak promowana przez kolegę Atenę, Dolnośląska Izba Rolnicza też nie otrzymała zaproszenia. Na oficjalne moje pismo, otrzymałem informację, że nikt z Izy Rolniczej nie reprezentował pszczelarzy, ponieważ nikt ich nie zapraszał. No fajnie.... Dlatego też, skierowałem kolejne pismo.😏 do innej instytucji. 1 Atena dodał reakcję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czarg 225 Zgłoś czarg 225 Napisano 8 Listopada 2025 19 godzin temu, jokaz napisał: Na oficjalne moje pismo, otrzymałem informację, że nikt z Izy Rolniczej nie reprezentował pszczelarzy Może nastepnym razem się uda i pszczelarzy zareprezentują? W końcu różni wystepują w imieniu pszczelarzy czy to w Sejmie, czy w ministerstwie i gdzie tam jeszcze im potrzeba: producenci sprzętu pszczelarskiego, importerzy i mieszacze z innej Izby, ekolodzy, wydawcy prasy pszczelarskiej, a nawet politycy i posłowie, a skoro tak, to na Dolnym Śląsku mogą pszczelarzy reprezentować działacze Izby Rolniczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biuro.rpdop@op.pl 7 Zgłoś biuro.rpdop@op.pl 7 Napisano 9 Listopada 2025 Jeszcze kilka zdań o kongresie. Panel dyskusyjny zorganizowany w dniu 23.10.2025 to nie był panel dyskusyjny tylko my zaproszeni goście mówimy a wy pszczelarze pokornie sluchajcie. Prowadząca nie dopuszczała do głosu pszczelarzy. Nie wiem jaki mechanizm doboru uczestników UM zastosował gdyż zgłoszenia na kongres można było składać 10 - 17.10.2025. Mój kolega wysłał e-mailem zgłoszenie 14 października, po kilku dniach otrzymał informację z UM że nie ma miejsc a w rozmowach z pszczelarzami na kongresie wiem że zgłoszenia na kongres wysłali 16 -17 października i byli na kongresie. Widziałem na kongresie kilkanaście osób w wieku 18 -20 lat zastanawiałem się co taka osoba może wnieść na kongresie 1 Atena dodał reakcję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach