robinhuud 274 Zgłoś robinhuud 274 Napisano 11 Marca 2018 Wybawcy, czy koleini szarlatani i wydrwigrosze? Wschodzi nad pasiekami kolejne słoneczko? Myślę, że warto poobserwować. http://www.tvp.info/36345218/bakterie-wzmocnia-odpornosc-pszczol-dotad-leczono-tak-tylko-duze-zwierzeta http://www.bio-gen.pl/ http://www.magazynvip.pl/bio-gen-probiotykowa-rewolucja/ Czy to można pogodzić metodami biologicznymi? Wzmacnianie pszczół i likwidacja komarów? REGON: 004509580 NIP: 7540336285 KRS: 0000208021 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adamos 0 Zgłoś Adamos 0 Napisano 11 Marca 2018 Jednym z moich zainteresowań zaraz po pszczołach jest naturoterapia i wszystkie aspekty z tym związane.Co ciekawe,to co odnosi się do człowieka bardzo często można przenieść na pszczoły.O wprowadzaniu wyselekcjonowanych bakterii do organizmu obrazowo mówi J.Zięba.Układ trawienny człowieka i zwierząt zawiera bodajże miliony różnych szczepów.Człowiek oczywiście jest mądrzejszy i próbuje wciskać na siłę kilkanaście superszczepów bakterii.Szczyt głupoty.Przerost tych superbakterii w jelitach moźe spowodować więcej strat niź zysków.Ja porównałbym to do zegarka. Gdyby tak wyjąć z niego te najmniejsze trybiki,a zostawić tylko te najmocniejsze duże. Czy aby będzie on lepiej chodził.Sumując- chyba nic nie zastąpi naszej zdrowej kiszonej kapusty, ogórków,buraczków.Jest tam komplet mikroorganizmów potrzebnych człowiekowi.Kaźdego dnia jedząc niezdrową źywność wymiatamy z naszych jelit właściwą mikroflorę.A 80 procent naszego zdrowia tkwi w jelitach (myślę tu również o pszczołach).Jeźeli chodzi o obniżanie odporności organizmu .Mam ciekawy filmik :Jedzenie - ostateczny sekret ujawniony (stopcodex).Na pewno nie będzie to zmarnowany czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robinhuud 274 Zgłoś robinhuud 274 Napisano 12 Marca 2018 Linkuję: dwie części. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjb 32 Zgłoś jjb 32 Napisano 12 Marca 2018 Wszędzie są mikroorganizmy - przyroda nie znosi pustki. Ale równowaga przesuwa się w kierunku drobnoustrojów nieprzyjaznych. To jest aspekt chemizacji, o którym niewiele się pisze, niewiele się mówi. Na łąkach strażnikiem równowagi były krowy, owce. Jest ich coraz mniej. Opryski krowieńcem nie stanowią substytutu nawozu - to szczepionka. To co robił kolega Sabard, niszczenie drobnoustrojów dezynfektorami, ma sens na krótką metę. Potem potrzebne jest zasiedlenie dobrymi, ale one gdzieś muszą być. Ogólnie - niszczymy drobnoustroje pożyteczne wokół nas i w nas. Dieta tego nie uzupełnia, bo jedzenie jest trwałe, a więc jałowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach