Skocz do zawartości
joper

Zakup biurka

Rekomendowane odpowiedzi

Urządzam domowe biuro i szukam biurka, mam pomieszczenie około 10 metrów i chcę żeby było funkcjonalnie ale niezbyt duże. Pracuję przy komputerze i czasem mam dokumenty rozłożone obok. Jakie biurko polecacie i na co zwracać uwagę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dyskopatię od czterech lat i biurko z regulacją to jest właśnie to o czym mówił twój lekarz bo zmiana pozycji jest kluczowa. Przy dyskopatii zarówno długie siedzenie jak i długie stanie jest złe, chodzi o to żeby regularnie zmieniać obciążenie kręgosłupa i właśnie do tego służy takie biurko. Sam pracuję mniej więcej tak że siedzę 45 minut, wstaję na 15-20 minut, siadam znowu i tak przez cały dzień. To jest bardzo zgodne z tym co mówiła mi fizjoterapeutka i faktycznie bóle są mniejsze niż kiedy siedziałem przez cały dzień bez przerwy. Nie powiem że biurko wyleczyło mi kręgosłup bo to nie jest żadne lekarstwo, ale jako element zarządzania codziennym bólem i dyskomfortem naprawdę się sprawdza. Przy wyborze koniecznie elektryczne bo przy ręcznym po prostu nie będziesz regularnie zmieniał wysokości bo to jest za uciążliwe kiedy robisz to kilkanaście razy dziennie. Sprawdź ofertę na biurka z regulacją wysokości na stronie firmy Deerhorn https://deerhorn.pl/kategoria-produktu/biurka/biurka-z-regulacja/ i zwróć uwagę na nośność i zakres regulacji bo przy wyższym wzroście parametry mają znaczenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi