Atena 133 Zgłoś Atena 133 Napisano 26 Stycznia Wiosna tuż, tuż... ...a wraz z nią zacznie się sezon kiedy kwiaty, kwiatki, kwiecie będą w szczególnym zainteresowaniu pszczelarzy. Krótko mówiąc - pożytki. Naturalne pożytki, /może z wyjątkiem nawłoci/ w odwrocie. Miód rzepakowy staje się "przeżytkiem"... Rolnictwo wielkotowarowe, jako gałąź produkcji, staje się bardziej "pustynią" niż pożytkiem. Zalecane przez Greepeace "łaki kwietne"- to raczej ekologiczna ciekawostka niż wsparcie dla pszczelarzy... I co dalej??? Należałoby mieć jakąś wizję w tym temacie... Oczywiście można zdawać się na wolę nieba... ale czy nie za wiele oczekujemy od "niebieskiego" wsparcia nie wspierając ziemskimi inicjatywami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karpacki 253 Zgłoś Karpacki 253 Napisano 26 Stycznia 2 godziny temu, Atena napisał: Wiosna tuż, tuż....I co dalej??? "Mentor to doświadczony doradca, przewodnik i nauczyciel, który wspiera rozwój osobisty lub zawodowy swojego podopiecznego (mentee). Dzieli się wiedzą, mądrością i doświadczeniem, pomagając w osiąganiu celów, pokonywaniu wyzwań oraz budowaniu pewności siebie. Relacja ta opiera się na zaufaniu i partnerstwie, a jej celem jest rozwój potencjału. " Szanowny panie "mentorze". Skoro już chce pan uchodzić na tym forum za "mentora" , to powyżej przytaczam panu wiadomość , kto to jest "mentor" . być może sam pan nie pomyślał , aby to sprawdzić, zrobiłem to więc za pana. Proszę to z uwagą przeczytać i odpowiedzieć sobie , czy zachowanie pana jest adekwatne do tytułu jaki sobie pan przypisuje? zamiast zadawać pytania całemu ogółowi użytkowników tego forum, powinien pan raczej umieścić informację na poruszony przez pana temat, z zaznaczeniem że kieruje ją pan do tych którzy , takiej wiedzy nie posiadają. Najlepiej gdyby to były rady wynikające z własnego doświadczenia i tego co pan w takiej sytuacji robi. Warto tez było by uwzględnić fakt, że w przeważającej części kraju, jest jeszcze ponad pół metra śniegu i zapowiedź dalszych opadów. Czy zawsze musi pan wychodzić przed szereg udając przy okazji "mentora"?? Bardziej prawdopodobnym jest że udaje pan "greka". Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 133 Zgłoś Atena 133 Napisano 26 Stycznia Gdybym nie znał słowa "mentor" to bym go nie użył... A te wszystkie złośliwości, po tylu latach czytania, spływają po mnie jak deszcz po kaczce... Wynik jest jeden; NIKT Waści nie wspiera w tym nieustannym krytykanctwie... Cały wysiłek idzie jak para w gwizdek. Czas to przemyśleć!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karpacki 253 Zgłoś Karpacki 253 Napisano 26 Stycznia Godzinę temu, Atena napisał: .. Wynik jest jeden; NIKT Waści nie wspiera w tym nieustannym krytykanctwie... Czas to przemyśleć!!! A proszę wymienić ilu "wspiera " pana w tym co pan robi? Ja przynajmniej jestem od wielu lat członkiem organizacji , której jest to forum. A pan ???. gdybyś pan nie dawał powodu do zwracania uwagi, na pewno bym tego nie robił. Ja nie potrzebuję wsparcia w tym, że często muszę panu zwracać uwagę. Wystarczy że mam rację. A na potwierdzenie tego , mógł bym panu pokazać wpisy w mojej skrzynce e-mailowej. Ale do pana i tak by to nie przemówiło. Nie jesteś pan tu ani moderatorem, ani mentorem . I już dawno powinien pan "to przemyśleć". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 133 Zgłoś Atena 133 Napisano 27 Stycznia "...muszę zwracać uwagę..." MUSZĘ!!! W jakich to żywotnych/priorytetowych/fundamentalnych sprawach potrzebna jest Waszmości interwencja na ogólnopolskim portalu, polegająca na regularnym i ustawicznym poddawaniu moich wpisów krytyce, cenzurze, itp. Może i inni dowiedzą się TEJ przyczyny... Ja odbieram to jako osobistą obsesję. Nawet między "kwiatki" zagościła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karpacki 253 Zgłoś Karpacki 253 Napisano 27 Stycznia Godzinę temu, Atena napisał: "." interwencja na ogólnopolskim portalu, polegająca na regularnym i ustawicznym poddawaniu moich wpisów krytyce, Może i inni dowiedzą się TEJ przyczyny... Ja odbieram to jako osobistą obsesję. Panie "mentorze". Jak się chce pełnić taką funkcję, to należy liczyć się z tym , że będzie się oceniany bardziej, jak przeciętny użytkownik. Po drugie, nie żadnym "ogólnopolskim portalu", tylko na forum Polanki. Pan na tym forum występuje tak samo jak ci, którzy pytają tu, jakimi śrubami przykręcić spłuczkę w kiblu? Jak pan to odbiera to mnie nie interesuje. Pan podobno wierzy swoim lekarzom? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 133 Zgłoś Atena 133 Napisano 28 Stycznia Powrócę do kwiatków /jak tytule/ ... Parę miesięcy temu napisałem że mam odmianę słonecznika która kwitnie ok dwa miesiące. Oczywiście jest to odmiana popularna /nazwy nie pamiętam/ choć, jak sądzę mało znana pszczelarzom. Tak się złożyło że jedyną osobą którą ów słonecznik zainteresował był ... ornitolog który docenił... długi okres dojrzewania nasion, czyli pożytku dla ptaków. Sądzę, że przed wiosennymi zakupami nasion można pomyśleć o takim słoneczniku, jako pożytku dla pszczół. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach