Skocz do zawartości
joper

Drobny prezent dla kolezanki z pracy

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, żeby kupić jakiś drobny prezent dla koleżanki z pracy, która mnie wdraża i bardzo pomaga. Myślałam o winie albo voucherze na masaż, ale nie wiem, czy to nie będzie przesada. Co sądzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi by było mega niezręcznie na jej miejscu… Jeśli już chcesz coś dać, to lepiej coś, co zużyje na zmianie – czekolada, kawa czy herbata zawsze się sprawdzą. Wino odpada, bo nie wiesz jaki ma stosunek do alkoholu, a do tego noszenie trunków w pracy może być źle odebrane. Masaż też bym odpuściła, bo może być uczulona na olejki, a poza tym to dość osobisty prezent. No i trzeba pamiętać, że za jej pomoc wprowadzającą powinien płacić pracodawca, a nie Ty z własnej kieszeni. Tak więc jeśli chcesz coś podarować, wybierz coś niezobowiązującego, co uprzyjemni jej zmianę i nie będzie wymagało tłumaczenia się przed współpracownikami. Dobrym pomysłem są też neutralne rzeczy do użytku codziennego, np. kubek ceramiczny – praktyczny i nienachalny. Możesz zerknąć tutaj: https://andyceramika.pl/kubki 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, agart napisał:

Mi by było mega niezręcznie, i nie na  miejscu… 

...dyskutować na takie tematy na forum poświęconemu pszczelarstwu.  Niezbyt dobrze to o was świadczy.  Nie potraficie się ogarnąć.??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To że są to reklamy , nie ulega żadnej wątpliwości. Nie mogę jednak zrozumieć do kogo są one adresowane ??  Czy oni myślą że jeżeli napis wskazuje że jest aktualnie 112 oglądających, to są rzeczywiście oglądające osoby??  Czy oni nie wiedzą , że są to wygenerowane przez system "booty" za którymi nie ma żadnych oglądających forum użytkowników ??   Jeżeli głównym celem tych użytkowników jest reklama, to w tej dziedzinie marni z nich specjaliści. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojawiły się u mnie pomysły typu: butelka wina albo voucher na masaż. Brzmi ładnie i luksusowo, ale czy nie będzie to przesada? W końcu nie chcę, żeby ktoś poczuł się zobowiązany albo żeby prezent był zbyt osobisty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi