Skocz do zawartości
pytla

Kawiarenka pytli

1215 postów w tym temacie

Rekomendowane odpowiedzi

Przedwiośnie już daje się zauważyć w mediach.

Coraz więcej czerwonych kwiatków, podobnych do anturium, z napisem "WIELKA ORKIESTRA ŚWIĄTECZNEJ POMOCY"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielu, wciąż mówi; "Wiele hałasu o nic... " 

...a tu okazuje się że 58% rodaków uważa że TELEWIZJA POLSKA winna wesprzeć  WIELKĄ ORKIESTRĘ ŚWIĄTECZNEJ  POMOCY!  Jakiś procencik jest przeciwny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Pszczelarka" grafika wyliczona (lub stworzona - jak kto woli) przez algorytm MidJourney po zapodaniu hasła" "Female beekeeper".

imgpsh_fullsize_anim.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kojarzy mi się pewne podobieństwo PSZCZELARSTWA  do  WIELKIE ORKIESTRY ŚWIĄTECZNEJ POMOCY... 

W czym  się to przejawia?  Ot, taka wirtualna wizja(?).

Otóż zebrana kwota to tak trochę jak wartość MIODU. Konkretna i wymierna.   Pozostaje wielokrotnie większa,  niewymierna - ZAPYLANIE... czyli to co wnosi dla pobudzenia aktywności społecznej. 

Europejski poseł Kuźmiuk  czyli ten który żyje  za euro a nie za złotówki stwierdził,   w TVP Info, że nie ma se co głowy zawracać jakąś GLOBALNĄ  imprezą skoro tak mało KASY wnosi.  Cóż to jest jakieś 200 melonów n a 160 miliardów budżetowych. 

Dla mnie jest to trzecia prawda ks. Tisznera...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A już myślałem że NIKT, przychylnym okiem, nie spojrzy na to co pisałem o WIELKIEJ ORKIESTRZE... 

Jak miłe było moje ROZCZAROWANIE/ZDUMIENIE  kiedy  zobaczyłem ministra od spraw Zdrowia który Z UZNANIEM WYPOWIADAŁ SIĘ O IMPREZIE.    Może to jeszcze nie jaskółka która czyni wiosnę na drodze do rozsądnej normalności  ale... zapowiedź zapowiedzi owej wiosny...

Obyśmy zdrowi byli....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jest rozwiązanie zagadki - minister, ten od zdrowia, zapowiedział start w wyborach... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zimny poranek a ja popijam moją ulubioną kawę zastanawiając się jak dużo czasu i nerwów kosztuje przygotowywanie takiej małej konferencji. Partner strategiczny Sudeckiej konferencji to trudny partner. Wiele by pisać ale determinacja jednostek doprowadza do ustaleń. Wierzę, że moje koleżanki i koledzy z klubu staną na wysokości zadania i uczynią wszystko aby konferencja w Wałbrzychu była bardzo owocna, udana a przede wszystkim aby nasi goście czuli się komfortowo. Niestety, tym razem bez możliwości transmisji w sieci. A to z dwóch powodów. Nie mamy operatora, a i jeden z prelegentów zaznaczył, że wiedzą którą się podzieli będzie (tajemna)😉 - żartowałem.

Zapraszam w imieniu organizatorów do odwiedzenia Starej Kopalni w Wałbrzychu.

Ps. Przesłodziłem tą kawę. 😀

image_6483441(1).JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Analizuję zawartość plakatu  i mam następujące uwagi które organizatorzy winni, pro publico bono upowszechnić na portalu;

-  Przede wszystkim tematy które będą prezentowali poszczególni wykładowcy.  Przyznam że spektrum tematów jest szerokie, dość mocno odbiegające od  najczęściej prezentowanych na podobnych konferencjach. Może to zainteresować tych którzy kolejnych powtórek nie są ciekawi.

Uważam, że wskazane byłoby uczestnictwo  przedstawiciela weterynarii...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.02.2023 o 06:39, jokaz napisał:

Zimny poranek a ja popijam moją ulubioną kawę zastanawiając się jak dużo czasu i nerwów kosztuje przygotowywanie takiej małej konferencji. Partner strategiczny Sudeckiej konferencji to trudny partner. Wiele by pisać ale determinacja jednostek doprowadza do ustaleń. Wierzę, że moje koleżanki i koledzy z klubu staną na wysokości zadania i uczynią wszystko aby konferencja w Wałbrzychu była bardzo owocna, udana a przede wszystkim aby nasi goście czuli się komfortowo. Niestety, tym razem bez możliwości transmisji w sieci. A to z dwóch powodów. Nie mamy operatora, a i jeden z prelegentów zaznaczył, że wiedzą którą się podzieli będzie (tajemna)😉 - żartowałem.

Zapraszam w imieniu organizatorów do odwiedzenia Starej Kopalni w Wałbrzychu.

Ps. Przesłodziłem tą kawę. 😀

image_6483441(1).JPG

Linki źle skrojone , przekierowują tylko do plakatu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 lutego 1847 powstało pierwsze na świecie

ŚLĄSKIE  TOWARZYSTWO PSZCZELNE

Współzałożycielem  był  ks. Dzierżoń

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj, w Dzień Kobiet, święto Pań, Dam, Panien i całego damskiego elektoratu zaangażowanego w sprawy pszczelarskie

składam serdeczne życzenia pomyślności i spełnienia wszystkich pragnień...

ATENA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka cisza tu zapadła a tyle się dzieje w kraju. Chciałbym pogratulować kolejnemu klubowi Polankowemu odwagi i determinacji w stworzeniu i zarejestrowaniu Małopolskiego Związku Pszczelarzy. Z krótkiej rozmowy telefonicznej dowiedziałem się, że Małopolski Związek Pszczelarzy działa na podstawie ustawy z 1982 r. I choć ciężko było zarejestrować taki twór to jednak udało się. Na stronie związku jest już informacja o wyborze członków zarządu, komisji i sądu koleżeńskiego. 

Tak więc gratuluję, bo jeszcze do niedawna byli to członkowie Polanki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sytuacji kiedy organizacja ogólnopaństwowa / jaką jest/była PZP/od dziesięcioleci  jest przykładem czego nie powinna być PRZYKŁADEM to wydaje się że wszelkie lokalne inicjatywy, za którymi stoją lokalni, godni zaufania działacze którzy  przejmują inicjatywę,  należy wspierać "myślą, mową i wszelkimi dostępnymi uczynkami"... 

NIECH IM SIĘ DARZY...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi