Skocz do zawartości
joper

Terminal płatniczy w małej gastronomii

Rekomendowane odpowiedzi

Prowadzę małą budkę z jedzeniem i zastanawiam się nad terminalem. Ludzie coraz częściej pytają o płatności kartą, ale nie wiem, czy to się opłaca, bo mam sporo niskich transakcji. Jak to wygląda w praktyce?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

W gastronomii terminal to już prawie standard, bo coraz mniej ludzi nosi gotówkę. Jak masz dużo małych transakcji, to warto sprawdzić, czy Twój operator nie ma minimalnej kwoty płatności – większość nie ma, ale lepiej się upewnić. No i są teraz opcje darmowego terminala na start, np. w programie bezgotówkowym (link: https://polskabezgotowkowa.pl, więc możesz przetestować bez ryzyka. Przy większym ruchu terminal się szybko zwraca, bo nie tracisz klientów, którzy nie mają gotówki. Możesz też wprowadzić napiwki na terminalu, co w gastronomii się sprawdza. Generalnie, jeśli dużo ludzi pyta o płatność kartą, to znak, że warto spróbować, bo bez tego możesz tracić sprzedaż. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...