robinhuud 274 Zgłoś robinhuud 274 Napisano 3 Lutego 2025 Średni wiek polskiego pszczelarza jest taki, że wielu pamięta jeszcze lekcje z języka rosyjskiego. Ja przynajmniej kumam. Ostatnio znalazłem w ruskim necie ul "nie mający analogów w całym świecie". Bezobsługowy ul dla niewidomych dzieci - inwalidów bez ręki i nogi na wózku inwalidzkim. Ciekawy - podobno nie ma wad. No może brak szuflady w dennicy i nie jest refundowany. nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr_S 205 Zgłoś Piotr_S 205 Napisano 4 Lutego 2025 Nikogda nie było? 😁 6 lat temu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prukfa 0 Zgłoś Prukfa 0 Napisano 15 Lutego 2025 Lata temu, widziałem na YouTube prelekcję pana Igora Pawłyka pod tytułem "O ciekawych ulach na Ukrainie". Był tam ul według właściwie tej samej koncepcji, tylko trzy korpusowe ule nie były do siebie dosunięte na ścisło a połączone takimi kilkunastocentymetrowymi przejściami dla pszczół. Nie mogę sobie teraz przypomnieć jak ten ul się nazywał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach