agart 0 Zgłoś agart 0 Napisano 14 Stycznia Jeżeli mam ograniczony budżet to co waszym zdaniem jest lepiej zrobić: 1.Pelne deskowanie + blachodachówka modułowa 2. Brak deskowania + dachówka Różnica w cenie miedzy blachą a dachówką poszałby na deskowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
werne 0 Zgłoś werne 0 Napisano 14 Stycznia Witam Ja robię pełne deskowanie i papa bo wiem że na pewno przez najbliższe 2 lata nie położę docelowego pokrycia. Nawet jakbym robił to od razu to też bym deskowal ale wtedy zamiast papy dałbym membranę. Koszt desek i gwoździ to ok.7000 plus praca własna to nie jest jakiś mega wydatek. Jeśli od razu kladlbym docelowe pokrycie to dochodza wszystkie obróbki kominy i rynny a to nie małe koszty. W obecnej chwili mogę się z pewnymi rzeczami wstrzymać i robić środek domu. A w perspektywie czasu pewnie zostanie połóżona blachodachówka https://pokrycia.pl/blachodachowka  Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lech 79 Zgłoś lech 79 Napisano 14 Stycznia 3 godziny temu, agart napisał: Jeżeli mam ograniczony budżet to co waszym zdaniem jest lepiej zrobić: 1.Pelne deskowanie + blachodachówka modułowa 2. Brak deskowania + dachówka Różnica w cenie miedzy blachą a dachówką poszałby na deskowanie. Brak deskowania +dachówka =kuny na poddaszu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach