Nik 7 Zgłoś Nik 7 Napisano 17 Czerwca 2024 Koledzy, pytanie brzmi: czy pszczoły przechowują chleb pszczeli w komórkach trutni, czy nie? Czytałam gdzieś w książkach, że pszczoły przechowują chleb pszczeli tylko w komórkach pszczół. I myślę, że to prawda. Ale wielu się ze mną sprzecza. Morze ktosc dac link na ten temat. Albo z wlastnego doswiadu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr_S 205 Zgłoś Piotr_S 205 Napisano 18 Czerwca 2024 Nie zwracałem specjalnie uwagi ale nigdy nie widziałem pierzgi w komórkach trutowych. Chyba dopiero od dziś zacznę się przyglądać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robinhuud 274 Zgłoś robinhuud 274 Napisano 18 Czerwca 2024 Nie. Nie widziałem, nie słyszałem, nie czytałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 109 Zgłoś Atena 109 Napisano 18 Czerwca 2024 Na portalu coraz wyższy poziom abstrakcji... ... ale skoro już wszystkie ziemskie problemy pszczelarstwa zostały zostały załatwione to można /i tu, i tam/ pofantazjować. Co prawda temat podrzucony ale... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr_S 205 Zgłoś Piotr_S 205 Napisano 18 Czerwca 2024 22 minuty temu, Atena napisał: Na portalu coraz wyższy poziom abstrakcji... A to nie jest tak, że to, co w ulach, jest właśnie najbardziej przyziemne i istotne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik 7 Zgłoś Nik 7 Napisano 18 Czerwca 2024 8 godzin temu, Piotr_S napisał: A to nie jest tak, że to, co w ulach, jest właśnie najbardziej przyziemne i istotne? Terz tak mysle.Nema drobiazguw w fahu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach