Atena 108 Zgłoś Atena 108 Napisano 14 Lutego Co prawda mówi się że jedna jaskółka wiosny nie czyni a cóż mówić o skowronku który przyniósł taką oto wieść; Areopag pszczelarski który parę dni obradował na Lubelszczyźnie, podjął decyzję /zadeklarował/ iż letnią porą, pod patronatem warszawskiej SGGW, zwołany zostanie KONGRES PSZCZELARSKI. Wieść owa to miód na moje serce... wszak o TO ZABIEGAŁEM od ponad roku. Co prawda nie w tej formule ale to nie ma NAJMNIEJSZEGO znaczenia. Taka jest potrzeba chwili / ta chwila trwa lat wiele/... I to jest owym skowronkiem/jaskółką która ma szansę wiosnę uczynić w polskim pszczelarstwie. Czy ów wieszczek okaże się prawdziwym heroldem niosącym dobre wieści? Kluczową rolę odegrają pszczelarze/organizacje pszczelarskie które czynnie wesprą /lub nie/ tę na razie nieoficjalnie zapowiedzianą inicjatywę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czarg 167 Zgłoś czarg 167 Napisano 14 Lutego Zima Wasza, wiosna Nasza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 108 Zgłoś Atena 108 Napisano 14 Lutego Rozwiń to "stare" hasło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czarg 167 Zgłoś czarg 167 Napisano 14 Lutego Zima kojarzy mi się z 13 grudnia, knutem i bolszewią. Wiosna z Wiosną Ludów - ruchem wyzwolenia się z ucisku i zniewolenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 108 Zgłoś Atena 108 Napisano 15 Lutego To może przejdź z Wiosną Ludów, knutem i bolszewią tam gdzie innych wysyłasz... Byłbym wdzięczny gdybyś odniósł się do tego co powyżej napisałem - że jakaś dyskusja się wywiązała na temat KONIECZNOŚCI zorganizowania Kongresu Pszczelarskiego którego nadrzędnym zadaniem byłyby sprawy związane z ustawodawstwem, prawami i przepisami jakie obowiązują w branży i powiązanymi z nią resortami. Ktoś mnie zgromił że nie byłem Lublinie /i okolicach/ - zostawiam to młodszym ale i na onych młodszych mam prawo liczyć że przekażą wszelkie "złote myśli" jakie zostały zaprezentowane w trakcie... Jak na razie nie było TU ani słowa o efektach z owego wiekopomnego spotkania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bocian 19 Zgłoś Bocian 19 Napisano 15 Lutego 22 godziny temu, czarg napisał: Zima kojarzy mi się z 13 grudnia, knutem i bolszewią. Wiosna z Wiosną Ludów - ruchem wyzwolenia się z ucisku i zniewolenia. Witam serdecznie, Pełna zgoda, przylecimy stadnie i pogonimy ostatecznie precz tych co osiem lat niszczyli nas PIĘKNY KRAJ. Do zobaczenia i usłyszenia wkrótce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czarg 167 Zgłoś czarg 167 Napisano 15 Lutego Zdrowia życzę i lepszych rachunków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach