GEMBARA.PL 2 Zgłoś GEMBARA.PL 2 Napisano 28 Kwietnia 2017 Dzisiaj tj.28.04.2017 o 8,30 zebrałem pierwszą rójkę. Temperatura +3 Przez cały tydzień podobnie,W ciągu dnia nie przekraczała 11 st.. Pszczołom niczego nie brakowało,pokarm był,miejsca dosyć. Rozejrzyjcie się czy u was nie wiszą i marzną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
an500 8 Zgłoś an500 8 Napisano 28 Kwietnia 2017 Co to za zacna rasa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GEMBARA.PL 2 Zgłoś GEMBARA.PL 2 Napisano 1 Maja 2017 Rodzina z której wyszedł rój nie ma czerwiu,obsiada na czaro 6 ramek,ma 4 ładne,wygryzione mateczniki z cichej wymiany. Zebrany rój przystąpił dynamicznie do pracy.3,5 ramki na czarno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GEMBARA.PL 2 Zgłoś GEMBARA.PL 2 Napisano 1 Maja 2017 Jakiej rasy pszczoły? Nie wiem,ale w tej rodzinie odparowało tylko 5ml kwasu mrówkowego z podanych 70ml. W pozostałych rodzinach odparowało w tym czasie po 70ml. Wszystkie rodziny mają czerw w różnym stadium rozwoju,spacerują trutnie,i ani jednego matecznika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jokaz 102 Zgłoś jokaz 102 Napisano 1 Maja 2017 To nie rójka tylko ucieczka pszczół przed nieodpowiedzialnym pszczelarzem. Kto teraz poddaje kwas mrówkowy? W nocy mogą być przymrozki i są a ty kwas do ula pchasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GEMBARA.PL 2 Zgłoś GEMBARA.PL 2 Napisano 1 Maja 2017 To nie rójka tylko ucieczka pszczół przed nieodpowiedzialnym pszczelarzem. Kto teraz poddaje kwas mrówkowy? W nocy mogą być przymrozki i są a ty kwas do ula pchasz. To powiedz mi,ile razy mama odymić APIVAROLEM aby zasłużyć na miano odpowiedzialnego,i wyjaśnij mi dlaczego inne rodziny zareagowały pozytywnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jokaz 102 Zgłoś jokaz 102 Napisano 1 Maja 2017 A jak jest jest napisane w ulotce z apiwarolu? Mądre głowy z tytułami ją opracowały. Co do kwasu, jesteś pewien że pozostałe rodziny są ok? A może Ci się to tylko wydaje. Osobiście polecam kwas mrówkowy ale powyżej 10 stopni w nocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach