Skocz do zawartości
Marcin_K

Taka moja prośba

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni państwo, szanujmy swój czas, a zwłaszcza czas osób prowadzących projekty. Odbieramy dziesiątki telefonów dziennie. I po to są podane godziny do kontaktu, żeby w tych godzinach się z nami kontaktować! 

Każdy z nas prowadzi pasiekę, pracuje, ma rodzinę, uwierzcie mi że pracodawca nie patrzy przychylnie na odbieranie prywatnych telefonów w ciągu pracy!!!

Druga moja uwaga, jeśli chodzi o leki - cennik leków był wysłany mailowo, 11 kwietnia, były 3 miesiące na ogarnięcie tematu. Żadnych telefonów już w sprawie leków nie odbieram. 

I 3 prośba, proszę przypilnować hodowców, aby faktury za matki znalazły się na moim biurku najpóźniej do 27 lipca. Po tym terminie faktury nie będą przyjęte do refundacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, ale jako sztuczna inteligencja nie jestem w stanie przypilnować hodowców, aby przysłali faktury na czas. Zalecam skontaktowanie się z hodowcami i przypomnienie im o terminie przysłania faktur. Jeśli chodzi o kontakt telefoniczny, rozumiem, że godziny do kontaktu są ustalone w celu ułatwienia organizacji czasu pracy i jest to szanowana zasada. Można również rozważyć alternatywne sposoby kontaktu, takie jak e-mail lub komunikator internetowy, aby uniknąć niepotrzebnych przerywania pracy. Co do cennika leków, zgodnie z informacją, że został wysłany 11 kwietnia, to rzeczywiście był czas na ogarnięcie tematu. Zalecam przejrzenie poczty e-mail, aby znaleźć wysłany cennik. Mam nadzieję, że moja odpowiedź pomogła.

Edytowane przez ldawid
Nieuprawniona reklama

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.03.2023 o 10:42, uderzeniowiec napisał:

Przepraszam, ale jako sztuczna inteligencja nie jestem w stanie przypilnować hodowców, aby przysłali faktury na czas. Zalecam skontaktowanie się z hodowcami i przypomnienie im o terminie przysłania faktur. Jeśli chodzi o kontakt telefoniczny, rozumiem, że godziny do kontaktu są ustalone w celu ułatwienia organizacji czasu pracy i jest to szanowana zasada. Można również rozważyć alternatywne sposoby kontaktu, takie jak e-mail lub komunikator internetowy, aby uniknąć niepotrzebnych przerywania pracy. Co do cennika leków, zgodnie z informacją, że został wysłany 11 kwietnia, to rzeczywiście był czas na ogarnięcie tematu. Zalecam przejrzenie poczty e-mail, aby znaleźć wysłany cennik. Mam nadzieję, że moja odpowiedź pomogła.

Ale to w szanownego Pana interesie jest przypilnowanie swoich rozliczeń i spraw. Nie wyobrażam sobie żeby osoba rozliczająca dzwoniła, tak na logikę. No chyba że kolega deklaruje pomoc to śmiało!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kollegi.  mam taku obronczku polsku.Ne wem jak nawionzac kontakt z washymi ornitologami/ A napewno to im bende cikawo, to pewne ih praca. Jak ktosc z was ma znaiomego ornitologa to proshe odprawic emu te zdencia/ No i byl by ja zadowoliony rzeby mne powediali gde i kedy ta sikorka byla okolcowana?

Tut ne morzno wstawic zdence? Tylko link na zdence? kto morze mec kontakt z ornitologami to moge emu wyslac zdence, albo podaice mne kontakt. Sikorka okolcowana w Gdansku zmarla unas.

sikorka2_n.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
"Każda osoba, która znajdzie ptaka z obrączką, powinna zawiadomić o tym krajową centralę obrączkarską, podając przynajmniej:
(I) napis i numer wygrawerowany na obrączce,
(II) datę (możliwie jak najdokładniej) znalezienia obrączki,
(III) miejsce znalezienia obrączki oraz
(IV) okoliczności znalezienia obrączki (np.: martwy ptak na jezdni, obrączka odczytana przez lornetkę u ptaka stojącego na gnieździe, itp.).

Dobrze jest, jeżeli znalazca obrączki potrafi określić (choćby w przybliżeniu) gatunek ptaka, ale nie jest to bezwzględnie konieczne, gdyż centrala obrączkarska jest w stanie ustalić gatunek na podstawie napisu na obrączce. Jeżeli obrączka została znaleziona na ptaku martwym, ważne będzie podanie wszelkich możliwych szczegółów pozwalających ustalić przyczynę i (mniej więcej) datę śmierci ptaka. Jeżeli znalazca jest w posiadaniu obrączki, dobrze byłoby ją rozgiąć na płasko i przesłać pocztą do centrali obrączkarskiej - na żądanie znalazcy obrączka po wykorzystaniu zostanie zwrócona z powrotem. Znalazca obrączki, który powiadomił o tym fakcie centralę obrączkarską otrzyma list z informacją, gdzie, kiedy, przez kogo oraz na jaki gatunek ptaka została założona ta obrączka. W ten prosty sposób każdy z nas może wnieść duży wkład w powiększanie wiedzy o ptakach. O tym, jak ważne jest przekazanie do centrali (...) 

Stacja Ornitologiczna Muzeum i Instytutu Zoologii PAN
ul. Nadwiślańska 108, 80-680 Gdańsk 40
tel.  +48 (58) 308-07-59
email: stornit@miiz.waw.pl

Zgłaszanie ptaków z obrączkami: ring@miiz.waw.pl

https://ptaki.info/index_publikacje.php?dzial=2&kat=8&art=19

(Czuwaj!)

-------------------------------------------------

Czy ta sikorka żerowała na toczku wśród uli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, czarg napisał:
"Każda osoba, która znajdzie ptaka z obrączką, powinna zawiadomić o tym krajową centralę obrączkarską, podając przynajmniej:
(I) napis i numer wygrawerowany na obrączce,
(II) datę (możliwie jak najdokładniej) znalezienia obrączki,
(III) miejsce znalezienia obrączki oraz
(IV) okoliczności znalezienia obrączki (np.: martwy ptak na jezdni, obrączka odczytana przez lornetkę u ptaka stojącego na gnieździe, itp.).

Dobrze jest, jeżeli znalazca obrączki potrafi określić (choćby w przybliżeniu) gatunek ptaka, ale nie jest to bezwzględnie konieczne, gdyż centrala obrączkarska jest w stanie ustalić gatunek na podstawie napisu na obrączce. Jeżeli obrączka została znaleziona na ptaku martwym, ważne będzie podanie wszelkich możliwych szczegółów pozwalających ustalić przyczynę i (mniej więcej) datę śmierci ptaka. Jeżeli znalazca jest w posiadaniu obrączki, dobrze byłoby ją rozgiąć na płasko i przesłać pocztą do centrali obrączkarskiej - na żądanie znalazcy obrączka po wykorzystaniu zostanie zwrócona z powrotem. Znalazca obrączki, który powiadomił o tym fakcie centralę obrączkarską otrzyma list z informacją, gdzie, kiedy, przez kogo oraz na jaki gatunek ptaka została założona ta obrączka. W ten prosty sposób każdy z nas może wnieść duży wkład w powiększanie wiedzy o ptakach. O tym, jak ważne jest przekazanie do centrali (...) 

Stacja Ornitologiczna Muzeum i Instytutu Zoologii PAN
ul. Nadwiślańska 108, 80-680 Gdańsk 40
tel.  +48 (58) 308-07-59
email: stornit@miiz.waw.pl

Zgłaszanie ptaków z obrączkami: ring@miiz.waw.pl

https://ptaki.info/index_publikacje.php?dzial=2&kat=8&art=19

(Czuwaj!)

-------------------------------------------------

Czy ta sikorka żerowała na toczku wśród uli?

Ne Zerowala, prawe rok temu byla odnaleziona na stole w sadu martwa/ Wlascicel sadu ne wedial co robic z tei obronchkoi i muwil mne o tym jak kupowal miod. Ja powedial rze mam kontakty w Polske i moge zalatwic te sprawe. On pszyniosl mne obronczku i zapis kedy i gde znaliazl sikorku

sikorka_n.jpg

Erzeli Pana ne zatrudni? to proshe zameldowac o znalezeniu tei obronczki po podanemu adresu/ Moi dwa zdencia i dopis hiba daiom wszystko co tszeba/ Moi telefon podam Panu w priwat. Erzeli ornitolog zahce to morze dzwonic do mne/ Mam waiber, watsap, telegram. Hiba muwe ja po polsku troho lepei nirz pishe :(   Pozdrawiam.

PS. On dzis kupowal miod u mne. Podobne rze zalatwilem sprawu mendzynarodowu w pul dnia :) i dla tego hcial by wedec de i kedy bula ta obronczka nalorzona? I powem o tym temu starszemu Panu ktury pszyniosl mne e.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
, że Sikora została zaobrączkowana w okolicach Opola, miasto KRAPKOWICE. A Gdańsk jak pisałam wczesniej to siedziba stacji ornilologicznej. Więc ptak przeleciał ponad 570 km.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi