adam111 4 Zgłoś adam111 4 Napisano 1 Lutego 2017 Witam co myslicie o izolatorze chmary? stosowal go ktos w warszwskich zwyklych lub wielkopolskich? jest to skuteczna metoda walki z warroza? ten pszczelarz to stosuje, wszystko to co mowi jest bardzo logiczne i wydaje sie ciekawe do wypróbowania. Jakie macie z tym doswiadczenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baru 83 Zgłoś baru 83 Napisano 2 Lutego 2017 Stosuje i uznaję za dobry sposób walki z warozą ,przeczytaj pw .podałem linka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik 7 Zgłoś Nik 7 Napisano 3 Lutego 2017 U mne sonsiad 1 rok stosowal i pszyszedl do wysnowku rze waroa rzye ne mnei nirz pszczola:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baru 83 Zgłoś baru 83 Napisano 3 Lutego 2017 Stosuje i uznaję za dobry sposób walki z warozą ,przeczytaj pw .podałem linka Zapomniałem dopisać, stosuję żeby doprowadzić do okresu bez czerwiu i wtedy dym . .Nie liczę że waroza padnie ze starości . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
filip 17 Zgłoś filip 17 Napisano 3 Lutego 2017 baru w jakim okresie izolujesz matki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baru 83 Zgłoś baru 83 Napisano 3 Lutego 2017 Przez pierwsze dwa lata na całą zimę do końca lutego i początku marca w trzecim na 1,5 miesiąca i to chyba wychodzi najlepiej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wwasyl59 0 Zgłoś wwasyl59 0 Napisano 13 Września 2022 Wracajac do tematu, w tym roku na początku września zaizolowałem 4 matki w izolatorach Chmary, pod koniec września po 21 dniach ,nie mam czerwiu , odymiam. Wg wszelkich informacji spada 95% lub wiecej % warozy. Ale tu jest pytanie - w jednej rodzinie mam w izolatorach 2 matki , niestety to słaba rodzina i chce ja przenieść do silnej , w silnej tez jest matka w izolatorze. Pytanie jak byście je połaczyli , teraz na gazete , na folie na głucho i otworzyć kółko, póżniej pod koniec pazdziernika strzasnać i przenieść izolatoty ( bedzie ich 3) . Co radzicie ? Na marginesie wypuszczam matki jeszcze tym roku , rodziny prawie zakarmione , ul wlkp. Dzieki za podpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach