Atena 109 Zgłoś Atena 109 Napisano 17 Maja 2024 Skoro jest koncert życzeń to, z czasem i życzenia zaczynają się spełniać... Rusza Inspekcja parlamentarno-rządowa /dawniej robotniczo- chłopska/ która ma na celu uporządkowanie /przynajmniej ma próbować/ handlu bazarowego/giełdowego w kontekście tego kto czym handluje i jak swój towar podpisuje /lub nie/. Pierwsze efekty z kontroli na sześciu największych targowiskach mają być ogłoszone w najbliższych dniach /tak obwieścił mister viceminister... Sądzę, że również miód będzie przedmiotem zainteresowania w/w instancji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 109 Zgłoś Atena 109 Napisano 18 Maja 2024 Skoro w naszym kraju panuje tak wielka tolerancja i swoboda w działalności pszczelarskiej /i tej okołopszczelarskiej/, z okazji Międzynarodowego Dnia/Święta Pszczoły, życzę wszystkim Pszczelarkom i Pszczelarzom spełniania się wszystkich marzeń i kaprysów związanych z prowadzoną działalnością. ... a pszczołom? A pszczołom zdrowia i obfitych pożytków! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 109 Zgłoś Atena 109 Napisano 28 Maja 2024 Nie tylko pszczoły latają... Pan Prezydent naszej Najjaśniejszej też wzniósł się na granicę stratosfery obiecując że coraz więcej Polaków będzie miało własne samoloty, i dlatego potrzebny jest COP. Na razie stać mnie na drona ale do tego pas startowy nie jest potrzebny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GEMBARA.PL 2 Zgłoś GEMBARA.PL 2 Napisano 28 Maja 2024 Co tam lotnisko w polu. Podobno port w Szczecinie w ubiegłym roku przyniósł 40 miliardów złotych zysku. (zasłyszane w TV) Po co Polsce pieniądze, wystarczy że Niemcy mają. ( stara śpiewka) W Polsce co dochodowe lub wartościowe nie jest własnością Narodu, tylko Państwa. ( konstytucja nie przewiduje dywidendy) ,,Pieniędzy niema i nie będzie! '' a Państwo cudownie szasta miliardami. (dla kogo nie będzie?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 109 Zgłoś Atena 109 Napisano 28 Maja 2024 40 miliardów zysku??? Chyba w walucie przed denominacją... Tysiąc, z hakiem, na jedno słowiańskie oblicze rodaków znad Wisły... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 109 Zgłoś Atena 109 Napisano 11 Czerwca 2024 Nareszcie, przy urnach zapanowała "zgoda narodowa"... Na "zesłanie", pospołu zostali oddelegowani, przez NARÓD/RODAKÓW, ofiary i ... no niech sobie każdy znajdzie określenie dla tych co łamali prawo. Krótko mówiąc - "jaja jak berety" ... że zacytuję klasyków spod budki z piwem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 109 Zgłoś Atena 109 Napisano 24 Czerwca 2024 Szczęśliwy kraj, szczęśliwi Rodacy... Dwa tygodnie podstawowym tematem /od którego rozpoczynano wszelkie newsy/ był stan uda niejakiego Lewandowskiego... Ciąg dalszy ocen/analiz/sądów i osądów trwa!!! Oj, zapomniałem... część braci pszczelarskiej została oszukana/pominięta przy podziale jakieś kasy przez wrednych urzędników z Agencji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czarg 170 Zgłoś czarg 170 Napisano 24 Czerwca 2024 A w Niemczech na stadionowych koncertach życzeń coraz lepiej słychać nowy przebój: https://youtu.be/L81oTZNxi6c?t=166 Mają rozmach nazisyny! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 109 Zgłoś Atena 109 Napisano 25 Czerwca 2024 Piekielne obrazki zamieszczone powyżej chyba są odosobnione /mam nadzieję!/ ale... ja z nieco odmiennym przekazem z bliższego Nam Wrocławia. Otóż spotkałem się u znajomego, w czteropiętrowcu, na ulicy Hallera. Zapytałem co się zmieniło od czasu zamieszkania, w tej dzielnicy w ciągu ok. 15 lat... Piętnaście lat temu, na jego klatce mieszkali sami rodacy... Teraz na 14 rodzin są tylko cztery polskie rodziny, pozostałe mieszkania zajmują Ukrainki i Azjaci. No jak? ... pytam zatroskany o byt w takim międzynarodowym tyglu? Kiedyś nie było tygodnia bez policji, burd, śpiewów patriotycznych itp... Obecnie cisza, spokój... rano od większości sąsiadów słyszę, nie zawsze dobrze wypowiedziane "dzień dobry". Prawie idylla, tyle że Azjaci mają swój rytuał... pozostawiając otwarte drzwi na klatkę ciągle coś pichcą o aromatach przyprawiających o mdłości rodaka znad Odry. Nie wszystko tak pachnie jakbyśmy chcieli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gida 6 Zgłoś gida 6 Napisano 27 Czerwca 2024 Ale tak już będzie. Ostatnio widziałem filmik z Danii. Rodziny Duńskie mają średnio 1 dziecko. Obcokrajowy kilkoro. Kwestia dwóch pokoleń i z Europy niewiele zostanie. Zdaje się, że na tym blogu widziałem poruszenie tego tematu - https://kobiecyblog.com.pl/elegancki-czarno-zloty-manicure-inspiracja-na-sylwestra/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 109 Zgłoś Atena 109 Napisano 28 Czerwca 2024 W obu Amerykach też kiedyś żyli Indianie - od Ziemi Ognistej do Ziemi Baffina... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czarg 170 Zgłoś czarg 170 Napisano 16 Lipca 2024 Przebój lata 2024? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 109 Zgłoś Atena 109 Napisano 17 Lipca 2024 Ani słowa w TYM SONGU o pszczołach? To ja dodam prozą; na fb wyczytałem że zanim wszedł /nie wszedł/ w życie w jednym z kół pszczelarskich w woj zzchodniopomorskim stan rodzin pszczelich obniżył się z 1500 do 1000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robinhuud 274 Zgłoś robinhuud 274 Napisano 17 Lipca 2024 Zdjęcie przesłał mi kolega pszczelarz z Warszawy. Tylko dlatego, że zna moje powiązania z lotnictwem w przeszłości. Miły gest - dziękuję, chociaż w tej akurat inicjatywie nie uczestniczyłem. To zasługa seniorów warszawskich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 109 Zgłoś Atena 109 Napisano 25 Lipca 2024 Chyba mister czarg jest w pełni usatysfakcjonowany... Na wielu rozstajach ulic zbierają się chóry przedstawicielek płci pięknej(?) skandując "Kosiniak-Kamysz -do dymisji"... Miód na serce przeciwników ZSL/PSL. Co prawda wielu pszczelarzy nie wie co z miodem zrobić, to może przyda się na wsparcie w walce o dostępność aborcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czarg 170 Zgłoś czarg 170 Napisano 27 Lipca 2024 Panie Ateno znowu prowokujesz? https://x.com/libsoftiktok/status/1816934136621466073?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1816934136621466073|twgr^c925a93e70f6af4de88f2877b62c9f78ce0d5b43|twcon^s1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.tysol.pl%2Fa125450-odrazajacy-antychrzescijanski-skandal-na-otwarciu-igrzysk-olimpijskich-w-paryzu-video-foto Koncert życzeń dla starej Europy w wykonaniu nowoczesnych niebinarnych Europejczyków, jak tak dalej pójdzie to na następnych igrzyskach chyba będą chrześcijan palić? https://www.tysol.pl/a125450-odrazajacy-antychrzescijanski-skandal-na-otwarciu-igrzysk-olimpijskich-w-paryzu-video-foto Przecież dobrze wiesz, sędziwy genderze, że że nasze domorosłe pokręcone brzydule skandują Kamyszowi całkowicie odmienne hasło, zaczyna się ono na "wy", a kończy na "laj". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 109 Zgłoś Atena 109 Napisano 27 Lipca 2024 Zbieżne z powtarzanym przez Ciebie od lat na tym portalu... Niby młodszy a już nie pamiętasz co pisałeś? Iluż to teraz powtarza że "nie pamięta"... Jak wielu straciło pamięć po 13.12. '23. Epidemia jakaś czy cóś podobnego??? Rozumiem, rozumiem... z tą wrzeszczącą matroną nie po drodze ale... skoro cel uświęca środki to będę śledził rozwój wypadków... A ja popieram Kosiniaka- Kamysza... a co nie wolno mi, w wolnym kraju?! Jak to się czasy zmieniły w ciągu 2000 lat - kiedyś pospólstwo rzymskie domagało się "chleba i igrzysk" /darmowych/ dziś aborcji / też darmowej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czarg 170 Zgłoś czarg 170 Napisano 28 Lipca 2024 19 godzin temu, Atena napisał: Zbieżne z powtarzanym przez Ciebie od lat na tym portalu... Niby młodszy a już nie pamiętasz co pisałeś? Pamiętam co pisałem i nadal to podtrzymuję, ale pomawianie mnie o głoszenie haseł zbieżnych z hasłami Panny Lempart, (Ty nazywasz ją "matroną"?!?), jest zwykłą manipulacją. Pokaż mi cytat potwierdzający Twoje słowa, albo przeproś. Zatrzymaj się Panie Ateno, skończ ten prowokacyjny koncert, bo robi się on coraz bardziej niestrawny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 109 Zgłoś Atena 109 Napisano 28 Lipca 2024 Zbieżne jest punkt widzenia w stosunku do POLSKIEGO STRONNICTWA LUDOWEGO - zwalczać za wszelką cenę!!! Motywy może różne ale cel wspólny... Wesprę się słowami, /a może i inni sobie przypomną?/ Wojciecha Młynarskiego "Przyjdzie walec i wyrówna"... Ot, coś jak Katona w sprawie Kartaginy... Poza tym zawsze można nie reagować... Po co wklejasz te "obrazki"??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 109 Zgłoś Atena 109 Napisano 8 Sierpnia 2024 Może zacny czargu wesprzesz/przekonasz rozwrzeszczane matrony walczące o legalizację /nie wiem dla kogo -córek, wnuczek?/ legalnej /sponsorowanej - jako że bezpłatnej/ aborcji o sposób/metodę zalecaną już przed wojną a opisaną w jakiejś powieści Dołęgi-Mostowicza... Metoda prosta, bezpieczna, etyczna, bez zastrzeżeń ze strony kleru - szklanka zimnej wody, stosowana... zamiast! Po cóż Ci, w walce z PSL-em, taki dwuznacznie niepewny elektorat. Może odniesiesz sukces... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czarg 170 Zgłoś czarg 170 Napisano 8 Sierpnia 2024 Wracając do tematu wątku: Z okazji święta 8 sierpnia dziś dla odmiany w koncercie życzeń AA - Piosenka o pszczółkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 109 Zgłoś Atena 109 Napisano 15 Sierpnia 2024 Data 15 sierpnia jest szczególnie bogata w wydarzenia które winne są czczenia i upamiętniania. Co prawda eksponuje się dwa; święto kościelne /Wniebowzięcie NMP/ oraz zwycięstwo w Bitwie Warszawskiej. Było też wydarzenie które również odcisnęło piętno na bieg historii w Rzeczpospolitej, w dwudziestoleciu międzywojennym. Mam na myśli Wielki Strajk Chłopski który miał miejsce w roku 1937. Chlubnie się ta rocznica w historii Polski nie zapisuje jako że w walce o poprawę bytu mieszkańców wsi - w walce, o chleb i godność, zginęło z rąk ówczesnej władzy ponad 40 chłopów, kilkuset zostało aresztowanych i skazanych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 109 Zgłoś Atena 109 Napisano 23 Sierpnia 2024 Jutro, 24.08 Ukraina obchodzi Święto Niepodległości - życzę by zapanował u NICH sprawiedliwy pokój... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 109 Zgłoś Atena 109 Napisano 30 Sierpnia 2024 Dziś DZIEŃ OSÓB ZAGINIONYCH... Czy może chodzić tylko o osoby prywatne? Poszerzyłbym krąg o tych którzy winni się odnaleźć /w przypadku tego portalu/ o owych którzy znaleźli się na świecznikach instytucji i organizacji związanych z pszczelarstwem a zaginęli dla tych którzy ufali i liczyli na nich, że będą godnie reprezentować i zabiegać o interes branży a nie tylko swój... Powtórzę za tytułem audycji z TVP - "Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beebee 0 Zgłoś beebee 0 Napisano 17 Października 2024 W dniu 23.08.2024 o 17:37, Atena napisał: Jutro, 24.08 Ukraina obchodzi Święto Niepodległości - życzę by zapanował u NICH sprawiedliwy pokój... Ja również im tego życzę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach