Pszczółka Agata 62 Zgłoś Pszczółka Agata 62 Napisano 3 Grudnia 2021 Ponieważ zniknął gdzieś, lecz nie wiadomo gdzie?, cały Hyde park i nie ma innego miejsca dla tematów mniej pszczelarskich, chciałabym stworzyć tu taką niszę ekologiczną dla dzielenia się serdecznościami. Proszę o swobodne składanie życzeń i gratulacji ze wszelkich okazji i każdemu. Pozwolę sobie rozpocząć z przytupem! Z okazji dzisiejszego Dnia Majsterkowicza, chciałabym złożyć najserdeczniejsze życzenia zdrowia, szczęścia i bogactwa w ulach oraz w warsztatach wszelkim majsterkowiczom, a przede wszystkim miłościwie nam panującemu Koledze Karpackiemu, mającemu w swej pieczy cały polankowy Kącik Majsterkowicza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karpacki 230 Zgłoś Karpacki 230 Napisano 4 Grudnia 2021 Mój wczorajszy dzień , kiedy koleżanka Agata umieściła tu ten bardzo ciekawy dla mnie wpis, nie może być jednak uważany za bardzo miły, chociaż by z tego co byłem zmuszony robić, a już w ogóle nie miałem szansy dowiedzieć się , że był to jakiś "dzień majsterkowicza" Uznanie więc za czujność , i miłe przypomnienie nam o tym. Jednak muszę troszkę zaprotestować przeciw zbytnim przecenianiem mojej roli zarówno w powstaniu i funkcjonowaniu tego wątku. Wątek dobrze będzie funkcjonował wtedy , kiedy zawiera wiadomości interesujące, a wśród czytających są ludzie, których te tematy interesują. Dlatego każdy piszący i czytający są potrzebni , aby wątek był ciekawy i dawał wiadomości tym którzy go czytają. Oczywiście , każdy temat , ma swoje grono zainteresowanych , i ja bym się nie silił na określanie , kto ma w nim większe zasługi . Wrócę jednak na chwilę do dnia wczorajszego , który jednak miał jakiś związek z majsterkowaniem . Mianowicie od ponad miesiąca, zaplanowałem zakup kolejnej ilości sklejki liściastej. Niestety cały czas , otrzymywałem informację , że tir wiozący tą sklejkę z Rosji, stoi zatrzymany na granicy Polsko - Białoruskiej i nie wiadomo kiedy dotrze do miejsca przeznaczenia. I tak było aż do wczoraj. Wczoraj nareszcie otrzymałem wiadomość , że mogę przyjechać. I pomimo fatalnej pogody, zimna śniegu i ślizgawicy, Trzeba było brać przyczepę i zrobić 300 km aby sklejkę przywieźć , chociaż ze względu na pogodę , był to jeden z najgorszych dni na taką jazdę w tym czasie.. Trzeba jednak powiedzieć coś czego nikt na forum nie pisze, że skrzynek zsypańcowych niektórzy zamawiają po około 100 sztuk. Pozdrawiam. Osobny temat , to są ceny tych materiałów , które często nie wiadomo od czego zależą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pszczółka Agata 62 Zgłoś Pszczółka Agata 62 Napisano 7 Grudnia 2021 7 godzin temu, jokaz napisał: Dla całej braci pszczelarskiej, najlepsze życzenia w dniu naszego patrona, św. Ambrożego. Szczęść Boże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 109 Zgłoś Atena 109 Napisano 17 Grudnia 2021 Skoro jest miejsce na życzenia to chyba i na kondolencje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pszczółka Agata 62 Zgłoś Pszczółka Agata 62 Napisano 17 Grudnia 2021 Nie widzę specjalnych przeciwwskazań. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 109 Zgłoś Atena 109 Napisano 25 Stycznia 2022 Każde święto jest okazją do złożenia życzeń bliźnim... Już za kilka dni 30 rocznicę świętuje; WIELKA ORKIESTRA ŚWIĄTECZNEJ POMOCY... Życzenia grania jeszcze sto lat... Impreza weszła w wiek dojrzały, niektórzy mawiają że to są lata "chrystusowe". Co prawda czasy takie że nie nastrajają do robienia hucznego jubileuszu ale... przekonani zapewne wesprą szczytne cele a satysfakcja z dobrego uczynku będzie odpłatą za dobro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 109 Zgłoś Atena 109 Napisano 31 Stycznia 2022 "Muzyka łagodzi obyczaje" - mawiał wielki znawca Jerzy Waldorff Widzę konsekwencję tej maksymy na TYM portalu. Przeszła w ciszy, niezauważona... Impreza o charakterze charytatywno- społecznym, którą popiera /wg fb/ 81% społeczeństwa polskiego i jeszcze kawałek świata, nie spotkała się ŻADNYM odzewem również wśród bywalców portalu Polanki. Dało się zauważyć że czynni politycy, rozdający karty w naszym kraju mają tyle spraw na głowach, że nie znajdują czasu na jakieś harce wydziwiane przez pospólstwo. Od 30 lat WOŚP odbieram jako coś co integruje, szczególnie młodzież, ucząc postaw etycznych i prospołecznych, jakże ważnych również dla społeczności pszczelarskiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jokaz 101 Zgłoś jokaz 101 Napisano 31 Stycznia 2022 A może jest tak. Czy wszyscy muszą trąbić, że coś lub kogoś wspierają? Pewnie pszczelarz Polankowicz od lat wspiera swoim miodem hospicjum w Wałbrzychu. Nigdy się tym nie chwalił. A ja dowiedziałem się o tym przypadkiem. Wielki szacun. Z drugiej strony. Pamiętam jak na tym forum była dyskusja na ten temat. I nie ma do czego wracać, bo "budzą się demony" Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 109 Zgłoś Atena 109 Napisano 8 Marca 2022 Wszystkim Pannom, Paniom, Damom dla których pszczoły są życiową pasją a równie często drogą do fortuny, w dniu ICH święta składam serdeczne życzenia zdrowia, pokoju i spełniania marzeń... Szczególnie gorące życzenia przesyłam Paniom zawiadującym Polankom by ICH trud i zaangażowanie w działalność społeczną był źródłem sukcesów organizacji a dla nich był osobistą satysfakcją z dobrze wypełnianych, przyjętych na siebie obowiązków. ATENA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robinhuud 274 Zgłoś robinhuud 274 Napisano 8 Marca 2022 Niech się święci 8 marca - dzień kobiet!. Dni mężczyzn świętowaliśmy 29, 30 i 31 lutego😏 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baru 82 Zgłoś baru 82 Napisano 8 Marca 2022 Panie pszczelarki, wszystkiego najlepszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pszczółka Agata 62 Zgłoś Pszczółka Agata 62 Napisano 8 Marca 2022 W imieniu wszystkich pszczelarek i nie tylko, pozwolę sobie serdecznie podziękować za życzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 109 Zgłoś Atena 109 Napisano 13 Kwietnia 2022 Nie wiem czy to do KONCERTU ŻYCZEŃ czy pod inny tytuł ale... Wczoraj o godz 19;55 w TVN -ie, w programie UWAGA, pokazano reportaż jak "się robi miód" i jak w hurtowej ilości BYŁ ROZPROWADZANY na Podhalu i po przez sprzedaż na alegro. Widać, w tym reportażu, jak IDEAŁ SIĘGA DNA. Reportaż kończy się pytaniem skierowanym przez p. redaktor do "producenta "; CZY PANU NIE WSTYD TAK OSZUKIWAĆ LUDZI? Pytanie pozostaje bez odpowiedzi... Piszę tę wzmiankę o jakże ważnym problemie... Parada oszustów była znacznie dłuższa. Nie będę jej prezentował...Może znaleźli się i inni, którzy przełamując opory moralne, obejrzeli ÓW PROGRAM i wystąpią z ŻYCZENIAMI DO STOSOWNYCH WŁADZ aby... Może ci co tak skutecznie demonstrują swoją determinację w tym jak poprawnie wykazać wyższość jednych uchodźców nad innymi pokażą jak walczyć z tą patologią która podcina gałąź na której siedzimy. Nie jest to sprawa tylko ekonomiczna, ważniejszą jest utrata wciąż jeszcze istniejącego zaufania do pszczelarzy i ich produktów. PS. Być może ktoś potrafi odnaleźć ten program odnaleźć aby go TU umieścić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czarg 167 Zgłoś czarg 167 Napisano 13 Kwietnia 2022 6 godzin temu, Atena napisał: Nie wiem czy to do KONCERTU ŻYCZEŃ czy pod inny tytuł ale... (...) jak walczyć z tą patologią która podcina gałąź na której siedzimy. Że niby gdzie ty teraz siedzisz ślimoku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 109 Zgłoś Atena 109 Napisano 13 Kwietnia 2022 No proszę, czarg mi wysłał świąteczne życzenia. Jak miło dowiedzieć się że ktoś o mnie myśli nawet w ten gorący, przedświąteczny czas. Wzajemnie, dużo zdrowia, pomyślności i spełnienia wszystkiego czego MI życzysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czarg 167 Zgłoś czarg 167 Napisano 14 Kwietnia 2022 Panie A. ja Ci przecież żadnych życzeń nie wysyłałem?!? Ty na prawdę po polsku nie rozumiesz? -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Pszczelarzom przesyłam piosenkę Staszka Soyki trochę ostatnio pogubionego, ale zawsze świetnego w tym co robi: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janek_sz 9 Zgłoś janek_sz 9 Napisano 15 Kwietnia 2022 W dniu 13.04.2022 o 07:01, Atena napisał: w TVN -ie, w programie UWAGA, pokazano reportaż jak "się robi miód" i jak w hurtowej ilości BYŁ ROZPROWADZANY ... PS. Być może ktoś potrafi odnaleźć ten program odnaleźć aby go TU umieścić... https://uwaga.tvn.pl/reportaze,2671,n/miod-jak-stwierdzic-czy-miod-jest-prawdziwy,349607.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 109 Zgłoś Atena 109 Napisano 15 Kwietnia 2022 Przyznam że zacząłem tracić nadzieję że KTOŚ zareaguje na moją zajawkę... Wygląda na to że skala patologii w tym temacie jest większa niż myślałem. Oczekuję, że ukażą się kolejne wypowiedzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pszczółka Agata 62 Zgłoś Pszczółka Agata 62 Napisano 22 Kwietnia 2022 Dzisiaj Dzień Ziemi. Trochę spóźnione te życzenia, ale mimo wszystko: Wszystkiego najlepszego dla naszej Ziemi, jedynej jaką mamy. Dbajmy o nią najlepiej jak umiemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Warroza Zgłoś Gość Warroza Napisano 22 Kwietnia 2022 To ja też coś wrzucę z okazji tego dnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 109 Zgłoś Atena 109 Napisano 23 Kwietnia 2022 Złóżmy sobie życzenia z tego powodu że... jeszcze żyjemy. A może coś bardziej praktycznie, ot choćby JAKIEŚ INICJATYWY w kierunku wzrostu ilości pożytków pszczelich? To może być PRAKTYCZNIE użyteczny kierunek przekuwania wzniosłych słów w CZYN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 109 Zgłoś Atena 109 Napisano 26 Maja 2022 Niech melodie tworzone przez wylatujące z uli pszczoły będą koncertem dziękczynnym za trudy dnia codziennego dla wszystkich mam, matek, mateczek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uderzeniowiec 0 Zgłoś uderzeniowiec 0 Napisano 29 Czerwca 2022 Cóż, życzyłbym wszystkim żeby w tym suchym i słonecznym roku było fajnie, fajniusio. _________________ https://viamedia.com.pl/skad-sie-bierze-kolka-u-dzieci/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 109 Zgłoś Atena 109 Napisano 2 Lutego Dziś trzeba było portalowi poświęcić gromnicę... Nigdy nie można być pewny kiedy i jaki cud się wydarzy a może ożyje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czarg 167 Zgłoś czarg 167 Napisano 21 Lutego Dzis w koncercie życzeń nowy hit rolniczego protestu: Niech ci się nie wydaje Ursulo Von der Leyen Że nas są małe zgraje Ursulo von der Leyen Rolników są miliony On już nie szuka żony Ale wśród krętych ulic On szuka swej Urszuli Masz rozwichrzone włosy A Rolnik ma swe kosy Traktory i kombajny Już nie jest taki fajny Mówisz to koniec NEP-u Masz nas za tęgich kiepów Że przyjdzie życia proza Zatrudnisz nas w kołchozach REF: ---- Polska to cud kraina Wysłałaś nam suk....na By za niemiecki szmalec Dać tu na ludzi walec Był u nas Kołodziejczak Na takich szkoda pejcza My mu śpiewamy rotę A On se strzela fotę Taki to jest minister Przy takim żul jest Mister Urszulo powiedz sama Selfie na Instagrama Ten Kołodziejczak dekiel Zastraszać miał kobietę Na miasto dziś ruszamy Też go pozastraszamy---- Masz uśmiechniętą minę Zastopuj Ukrainę I razem z marksistami Zajmij się może grami? Donek co jest premierem Lata helikopterem On nigdy nie siwieje I z blokad to się śmieje My z nim nic nie wskóramy Urszulo Von Der Leyen To zawodowy layer Ursulo Von Den Layen Wypchniemy go za krainę To wróci on kominem Bo je on z Twojej ręki Za żarcie dla nas dzięki --- My mamy dosyć gadów I zielonego ładu Ci ekoterroryści To jacyś antychryści Niech ci się nie wydaje Ursulo von den Layen Że Unię tak kochamy My się z niej wycofamy Wie chłop wie kobita Zrobimy polexita Choć będą w nieboskłony Płakały twe muflony Inaczej wykształciuchy Płakały do poduchy To straszne miękkie faje Urszulo von der Layen! 1 Nacek dodał reakcję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach