lech 76 Zgłoś lech 76 Napisano 28 Sierpnia 1 godzinę temu, Atena napisał: Nie wiem czy to ściema czy polityka(?) ale wczoraj przeczytałem wywiad z p. Sabatem który współczuje załamania produkcji pszczelarskiej we Francji a chwali stan polskiego pszczelarstwa. Krótko - zapowiadało się że będzie ŹLE a jest DOBRZE... czyli - tak trzymać!!! Przyznam, że nie podzielam tego optymizmu ale... chyba jestem odosobniony w ocenach... Skoro jest tak dobrze jak twierdzi prezydent PZP to pewnie zabiorą nam dofinansowania. 1 Atena dodał reakcję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 108 Zgłoś Atena 108 Napisano 28 Sierpnia W tej sytuacji wypada mi, z pokorą, uchylić kapelusza i przeprosić wszystkich którym zawracałem .... że należy wspierać pszczelarstwo/pszczelarzy niezależnie od formy jaką by owa pomoc miała przybierać. Tylu wiedziało/przewidziało że będzie lepiej i żadne działania zewnętrzne nie są potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robinhuud 274 Zgłoś robinhuud 274 Napisano Czwartek o 08:35 Kontakty pszczelarzy z politykami nie są częste. Politycy przeważnie z nas się śmieją, że sami nie wiemy o co nam chodzi. Organizacje, zespoły, zespoliki - każdy ciągnie w inną stronę. Zero uzgodnienia. Przykładowe zdjęcie wybitnego pszczelarza z wybitną polityczką umieszczam nieprzypadkowo. Czasem wybitni pszczelarze są przez wybitnych polityków odznaczani medalami i orderami za swe wybitne zasługi w wybitnych okolicznościach i podniosłej scenerii. Tak budowany jest autorytet władzy państwowej, pszczelarskiej, na takich wzorcach wychowujemy młodzież. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robinhuud 274 Zgłoś robinhuud 274 Napisano Piątek o 16:28 W pszczelarstwie totalna bryndza, pszczelarze masowo redukują pasieki lub rezygnują z pszczelarzenia. Ciekawe, czy przysłonią ten obraz odbywające się właśnie ODP w Rogowie? Czy p/o prezydenta Tadeusz Sabat bez legitymacji zjazdowej będzie grabarzem PZP? Prezydent PZP na uchodźstwie (dezerter) stwierdził już kiedyś, że środowisko pszczelarskie jest przez Ministra Rolnictwa postrzegane „jako kłótliwe towarzystwo zajmujące się tylko swoimi wewnętrznymi rozgrywkami” i to może być powodem ograniczenia roli organizacji pszczelarskich, w tym również Polanki. http://pzp.biz.pl/wp-content/uploads/2019/10/Odpowiedź-na-list-otwarty.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atena 108 Zgłoś Atena 108 Napisano Sobota o 06:47 A może, w Rogowie, sformowany zostanie poczet sztandaru który /chyba?/ już czas wyprowadzić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach