Skocz do zawartości
cayose

Promocja Miodu z polskich Pasiek - a raczej jej brak

34 postów w tym temacie

Rekomendowane odpowiedzi

W najnowszym, dzisiejszym filmie Pszczelara promuje miód z polskich pasiek. Wygląda jak milion dolarów i jak pięknie mówi. Ten film przebije w popularności trzy poprzednie ( tak przeczuwam). Na bank ją zaproszą do tv na pogadankę o miodzie. Świetna robota Natalio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszkę to ""po łebkach"

Oczywiście zapodać hasła w TV jak najbardziej, a szukać prawdziwej wiedzy trzeba szukać w literaturze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest takie fajne powiedzenie... weźmy się i ZRÓBCIE...

Pytanie proste, banalne - KTO MA SIĘ TYM ZAJĄĆ???    Odpowiedź jest równie banalna, prosta, oczywista  - samorządne, samodzielne ORGANIZACJE PSZCZELARSKIE!!! 

Jak to robią?   A to każdy może ocenić, patrząc przez pryzmat organizacji do której należy. Ja jestem w komfortowej sytuacji - nie należę do żadnej i dlatego mogę oceniać jako wolny strzelec. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i znowu pszczelarze będą mieli z górki...

Na zamku Grodziec, gdzie co roku odbywało się w pierwszy weekend października, Święto Miodu i Wina święta takiego nie będzie... W połowie miesiąca będzie tylko jakieś święto wina(?). Już bez miodu...

Dziwić nieco może owe święto, jako że trudno jechać na szczyt wulkanu serpentyną aby degustować wina, a po ocenie trunków nawet wyspać się nie będzie gdzie /chyba w namiotach na podzamczu(?)/ to raczej karkołomna perspektywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ateno, wsadź sobie gdzieś ów Grodziec. Konfitury stoją na innej półce i inaczej promuje się polskie miody. Zaczynam również jarać po co skupowane są mrożone obnóża:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, robinhuud napisał:

Ateno, wsadź sobie gdzieś ów Grodziec. Konfitury stoją na innej półce i inaczej promuje się polskie miody. Zaczynam również jarać po co skupowane są mrożone obnóża:

Jeżeli tak rzeczywiście jest to szok. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miód może być promowany w różnym anturażu - ja starałem się by promocja była w godnym /dla tego produktu/, czasie i miejscu a za taki uważałem imprezy na zamku Grodziec.

Kiedyś jadąc przez wieś w ok. Bolesławca zobaczyłem duży napis; Sprzedaję miut... Zbulwersowany zatrzymałem się by zwrócić uwagę ale... sprzedająca pani mnie uprzedziła - co błąd,  spytała - a czy zatrzymałby się pan nie widząc błędu? Przyznałem rację i ...kupiłem słoik wrzosowego /bo takiego nie mam/.

Jak widać promocja/reklama ma różny wymiar i charakter. W tym wypadku tylko lingwistyczny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi