podkrakus 0 Zgłoś podkrakus 0 Napisano 23 Marca 2021 Koleżanki/Koledzy, Czy ktoś wie, jaka jest pojemność podkarmiaczek korpusowych (powałkowych) do Dadanta od Łysonia czy Apikoza? Chcę postawić parę uli daleko od domu i szukam sposobu na najmniej uciążliwe podkarmianie/zakarmianie pszczół. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjb 33 Zgłoś jjb 33 Napisano 24 Marca 2021 Mniejsze 2,8 litra, większe 4 l. Obie mieszczą się w półkorpusie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cayose 19 Zgłoś cayose 19 Napisano 24 Marca 2021 Chyba jednak koledze chodzi o coś innego. O taki typ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podkrakus 0 Zgłoś podkrakus 0 Napisano 25 Marca 2021 Tak, dokładnie a taką podkarmiaczkę mi chodzi. A także o taką: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość daro Zgłoś Gość daro Napisano 25 Marca 2021 Polecam do nadstawki - https://www.olx.pl/d/oferta/podkarmiaczka-powalkowa-podkarmiaczki-korpusowe-ule-matki-pszczoly-CID757-IDhaOmb.html#57b35ef18f Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjb 33 Zgłoś jjb 33 Napisano 26 Marca 2021 A to ciekawe rozwiązanie.... nie podoba mi się tylko "amelinium". Przy lekko kwaśnym roztworze bardzo łatwo się rozpuszcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baru 83 Zgłoś baru 83 Napisano 26 Marca 2021 W dniu 23.03.2021 o 14:16, podkrakus napisał: Koleżanki/Koledzy, Czy ktoś wie, jaka jest pojemność podkarmiaczek korpusowych (powałkowych) do Dadanta od Łysonia czy Apikoza? Chcę postawić parę uli daleko od domu i szukam sposobu na najmniej uciążliwe podkarmianie/zakarmianie pszczół. Dzięki. Zamów w Chorzelowie koło Mielca olx,(trzeba dodatkowy korpus 1/2) lub kup u Burnata ,są jeszcze z żywicy na 10 litr ale te u mnie się nie sprawdziły . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podkrakus 0 Zgłoś podkrakus 0 Napisano 28 Marca 2021 Dzięki za wszystkie rady. Ta z Chorzelowa wygląda na najsensowniejszą, ogrzewana ciepłem z gniazda, do tego raczej największa z nich wszystkich - 13 litrów. Z Apikoz-u odpisali mi, że pojemnośc ich wyrobu to 6-7 litrów. Łysoń nie odpowiedział, ale pewnie podobnie. Jest jeszcze taka firma: https://www.olx.pl/d/oferta/podkarmiaczka-powalkopodkarmiaczka-powalko-podkarmiaczka-dadant-wlkp-CID757-IDo1ezG.html#e8bbadbe59 Ale nie odpisali mi, jak jest jej pojemność. Ale pewnie podobnie jak u Łysonia czy Apikoz-a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baru 83 Zgłoś baru 83 Napisano 28 Marca 2021 Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie zimne noce i takie podkarmiaczki wymagają przykrycia z góry inaczej zimno wychładza bardzo syrop. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podkrakus 0 Zgłoś podkrakus 0 Napisano 29 Marca 2021 18 godzin temu, baru napisał: Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie zimne noce i takie podkarmiaczki wymagają przykrycia z góry inaczej zimno wychładza bardzo syrop. Wystarczy na to powałka ze styroduru? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baru 83 Zgłoś baru 83 Napisano 29 Marca 2021 Wystarczy, ale pajączki żeby były zatkane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podkrakus 0 Zgłoś podkrakus 0 Napisano 29 Marca 2021 Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach