Gość Warroza Zgłoś Gość Warroza Napisano 19 Listopada 2020 Mam prośbę. Uprzejmie proszę o podanie publikacji naukowej dotyczącej badania, które uważasz za ważne albo popularne dla rozwoju pszczelarstwa w kontekście spożycia produktów pszczelich i ich właściwości leczniczych. Myślę nad tym, aby z gośćmi podkastu Radio Warroza (https://warroza.pl) przyjrzeć się z kilku z nim i ranking taki pomógł by mi w decyzji. Ważne jednak, aby podany tytuł lub link dotyczył źródła, które jest bezpośrednio opisem badania, lub przeglądówką, która analizuje wiele badań na dany temat. #nauka #pszczelarstwo #badania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Warroza Zgłoś Gość Warroza Napisano 20 Grudnia 2023 Podbiję wątek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Warroza Zgłoś Gość Warroza Napisano 8 Stycznia 4 godziny temu, alK napisał: Ciekawe czy kogoś to zainteresuje, temat ciekawy i pszczoły się ucieszą https://link.springer.com/article/10.1007/s13592-020-00770-5 Dziękuję za linka. Być może przyjrzymy się w tematowi w Pszczelich Wieściach choć pewnie będziemy raczej czekali na pojawienie się jakiejś przeglądówki czy analizy wielu badań ze względu na mocną niejednoznaczność takich cząstkowych eksperymentów w tak skomplikowanym temacie. Jednak to jest poza tematem, bo dotyczy żywienia pszczół paszami uzupełniającymi. Moderatora też proszę aby trzymał się tematu i przeniósł wypowiedzi dotyczące opinii na temat ciast dla pszczół do odpowiedniego wątku, gdyż zaraz spowodowanie fermentu nie w temacie zgubi cel założenia tego wątku. Dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach