Mlody 0 Zgłoś Mlody 0 Napisano 9 Czerwca 2018 Witam Część miodu mam wyciskanego ręcznie z plastrów poniewaz wycinałem go z ramek. On jest znacznie gestszy i bardziej mętny niż ten odwirowany. Podejrzewam ze jest dlatego taki ze w tym miodzie jest częsciowo rozpuszczona pierzga oraz jakies drobny kawałeczki wosku które przeszły przez sito. Taki miod generalnie jest bardziej wartosciowy ze wzgledu własnie na domieszkę pierzki, ale martwią mnie te drobniutkie kawałeczki wosku wmieszane w miód. Czy one nie zaszkodza organizmowi? bo kiedys czytałem ze wosk się nie trawi i pozostaje w organiźmie na całe zycie. Jaką macie na ten temat wiedzę? dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr_S 205 Zgłoś Piotr_S 205 Napisano 9 Czerwca 2018 W ilości takiej, jaka przejdzie przez sito, nie ma żadnego problemu. Organizm go oczywiście nie trawi ale pozbędzie się go powoli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czarg 162 Zgłoś czarg 162 Napisano 10 Czerwca 2018 Taki miod generalnie jest bardziej wartosciowy ze wzgledu własnie na domieszkę pierzki, domieszkę czego? Mirek nie przesadzaj z tym kamuflażem, takie byki ortograficzne sadzić, to wręcz nieprzyzwoicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach